back to top
22.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

ŽKK Konjic u četiri utakmice A1 lige FBiH ostvarile četiri pobjede; u nedjelju dočekuju lidera Jumper

ŽKK Konjic igra u A1 ligi FBiH kao najmlađa ekipa. Nakon odigrana četiri kola, ova ekipa seniorki je bez poraza i trenutno su drugi na tabeli sa utakmicom manje od vodeće ekipe “Jumper”.

Seniorke ŽKK Konjic u A1 ligi FBiH su u sastavu od 13 igračica, a njihov trener Neven Pejković za Radio Konjic je kazao da je ponosan je na svoju mladu ekipu, te dodao: “U ekipi imamo igračica od 2006. do 2008. godište. Ovo ljeto smo napravili malo veću pauzu nego inače, ali vrijedno smo se pripremali za turnire i sada za ligu. Cure su marljive, vrijedno rade, a u ekipi imamo i našu Lanu Kudović koja je bila kapiten reprezentacije BiH do 14 godina. Raspoloženje u ekipi je na velikoj razini i to je jedan od načina da i motivacija bude veća”.

Još su dva kola preostala u polusezoni. U nedjelju će igrati derbi kolo protiv ekipe “Jumper” u 17:30 minuta u Sportskoj dvorani Konjic. Naredno kolo će igrati na Ilidži kod ekipe “Impuls”, nakon čega slijedi pauza do polovine januara.

Trener Pejković posebno je zadovoljan rezultatom kapitena ŽKK Konjic Ilhanom Džajić. “Ilhana je naš kapiten i naš najbolji igrač. Ove je sezone na prosjeku od 21 poen. Uvijek kažem, košarka je timski sport te Ilhana ne bi mogla sama postići sve što je postigla bez svojih saigračica koje vodi. Osim Ilhane, tu su sigurno jos tri, četiri igračie koje su dale doprinos ovom rezultatu od četiri pobjede i nula poraza” naglasio je trener ŽKK Neven Pejković.

žkk konjic u četiri utakmice a1 lige fbih ostvarile četiri pobjede; u nedjelju dočekuju lidera jumper
Ilhana Landžo

Ilhana Džajić, najbolja igračica ŽKK Konjic za Radio Konjic je izjavila: “Ponosna sam na sebe, svoj tim i oduševljena sam našom igrom i postignutim rezultatima. Četiri uzastopne pobjede smo postigle, a nadam se i petoj u nedjelju. Mi smo relativno mlada ekipa i mislim da su sugrađani i publika koja nas bodri, zadovoljni našom igrom baš zbog toga što smo mladi, a postigli smo ovakve rezultate”.

Merisa Lapo, učenica je prvog razreda gimnazije i već petu godinu trenira u ŽKK Konjic. “Košarku sam upisala s namjerom da iskoristim kvalitetno svoje slobodno vrijeme. Vremenom sam zavoljela ovaj sport i postigla značajne rezultate. Mislim da su postignuti rezultati koje smo zajedno ostvarile u A1 ligi FBiH, rezultat dobrog treninga i pripreme, a moja očekivanja za derbi kolo su pozitivna” za radiokonjic.ba kazala je seniorka ŽKK Konjic Merisa Lapo.

žkk konjic u četiri utakmice a1 lige fbih ostvarile četiri pobjede; u nedjelju dočekuju lidera jumper
Merisa Lapo

radiokonjic.ba

07.12.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

rtvka@bih.net.ba

kontakt@radiokonjic.ba

+387 36 726 267

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]