11.7 C
Konjic
9 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Nezaposlenim osobama će do 20.decembra biti uplaćeno 100 KM jednokratne pomoći

NAKON DOSTAVE PODATAKA KANTONALNIH SLUŽBI UTVRĐENA ODLUKA: JEDNOKRATNA NOVČANA...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

PU Konjic: U posljednje dvije godine smanjen broj slučajeva nasilja nad ženama

Nasilje u porodici najčešće podrazumijeva nasilje nad ženama, a...

Zmajice na putu kreiranja tima

Nova selekcija ženske seniorske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Alma Čehajić-Hadžović objavila je spisak od 24 igračice na koje računa za predstojeće utakmice protiv Grčke u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Pripreme počinju u petak u Cazinu, a obje utakmice će se igrati u istom gradu, 3. i 5. novembra u isto vrijeme od 20 sati.

– U ovom sportu sam od svoje 10-11 godine, tako da mi je velika čast što sam sada izabran na mesto selektora. Najiskrenije se nadam da će svi stati iza mene i da ćemo zajedno uspjeti napraviti iskorak, rekla je Alma Čehajić – Hadžović, koja u stručni štab uključuje i Sanju Bajgorić.

Ženska reprezentacija BiH u proteklom periodu nije imala kontinuitet okupljanja i nastupa.

– Moje očekivanje je da sve igračice daju svoj maksimum, kako bi sa Grčkom ostvarile što bolji rezultat i što bolje predstavile bh. ženski rukomet. Ako izuzmemo nastup u pretkvalifikacijama za Evropsko prvenstvo prošle godine, naša selekcija nije imala kontinuitet okupljanja, pa moramo biti oprezni. Raduje me što su igrači sa kojima sam razgovarao motivisani i žele da daju sve od sebe, poručili su iz selekcije.

Prilikom sastavljanja liste imala je problema zbog povreda.

– Nažalost, Armina Isić, Admira Zvekić i Nikolina Čutura neće biti sa nama, jer su povrijeđene, što je za nas svakako hendikep. Na spisak sam uvrstio nekoliko mlađih igrača koji su igrali za juniorsku selekciju naše zemlje. Nadam se da sa ovim iskustvom i mladošću možemo učiniti sve što je najbolje za bh. ženski rukomet u ovom trenutku. Igramo u Cazinu, koji je rukometni centar, pa se nadam da će podrška biti dobra, kaže Čehajić-Hadžović.

Naša reprezentacija je prošle godine igrala protiv Grčke u kvalifikacijama za Euro u Halkidi, a Grkinje su pobijedile rezultatom 29:18. Prije te utakmice BiH je posljednju utakmicu odigrala 30. marta 2008. godine protiv Velike Britanije, što potvrđuje da nema kontinuiteta u radu.

PROČITAJ:   OVČINA: Morat ćemo svi zajedno biti strpljivi

– Pogledaću ponovo snimak sa te utakmice protiv Grčke, ali i utakmice Grčke u drugom kolu kvalifikacija za Evro, kada su igrale protiv Holandije i Nemačke. Ne znamo u kakvom će sastavu igrati Grčka i to bi mogao biti mali problem, ali mislim da će sistem igre biti isti kao i do sada. I dalje ćemo tražiti informacije, ali želim da istaknem da ćemo se najviše fokusirati na sebe, da ćemo, ponavljam, pokušati da se što bolje pripremimo i nadamo se da ćemo na kraju slaviti zajedno sa našim navijačima, zaključila je Alma Čehajić-Hadžović. R.Š.

Antherfiles

N: Spisak igračica

Tim Alme Čehajić Hadžović broji 24 igračice za duele protiv Grčke u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a na spisku su: Anica Gudelj (Union Hale-Nojštat/Nemačka), Marija Gudelj (Union Hale-Nojštat/Nemačka), Slađana Topić (Zayen LA /Francuska), Dejana Kulić (Hadžići), Martina Šumelj (grudi), Matea Šumelj (grudi), Karla Lovrić (grudi), Jovana Ilić (grudi), Alena Latifović (Krivaja), Isidora Kršić (Borac) , Milana Railić (Borac ), Berina Dizdar (Halden/Norveška), Desire Kolašinac (Kappel Windeck Steinbach/Njemačka), Edina Demić (Grafometal Sporting La Rioja/Španija), Ana Petrović (Skaut), Matea Nosić (Skaut), Ana Vrančić (PAOK/Grčka) .

Objava Zmajevi na putu stvaranja tima pojavila se prvo na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima