back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Zmajice otvaraju protiv autsajdera, Jones stiže u posljednji čas

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine svoje prvo Svjetsko prvenstvo započinje utakmicom 1. kola protiv Portorika.

Utakmica će se igrati od 2 sata i 30 minuta po srednjeevropskom vremenu, odnosno u noći sa srijede na četvrtak.

Uoči ove utakmice, manje od 24 sata prije njenog početka, a nakon završetka američke WNBA lige, timu će se pridružiti Jonquel Jones. Za ključnu kariku Zmajice svakako je upitno koliko će biti fizički spremna da odigra prvu utakmicu Svjetskog prvenstva nakon zahtjevnog plej-ofa u SAD, puta u Sidnej, džet laga i kratke adaptacije na vremensku razliku.

Ostatak tima je spreman i jedva čekaju da počne ovo veliko takmičenje.

– Odradili smo dovoljan broj treninga i završni dio priprema. Situacija oko tima i atmosfera su zaista odlični, rekla je tim menadžerka reprezentacije Razija Mujanović.

Sama činjenica da će prvenstvo igrati sa 12 najboljih svjetskih selekcija, takmičenje u kojem su svoje mjesto našle samo četiri evropske selekcije (BiH, Srbija, Belgija i Francuska), velika je stvar za bh. tim. Devojke su imale poslednju proveru protiv Malija (91:66).

– Utakmica protiv Malija bila je odlična generalna proba za Svetsko prvenstvo. Sve devojke su dale sve od sebe, bile su na visini zadatka, ispoštovale su sve ideje i dogovore iz svlačionice. Svi se radujemo 1. kolu i nastupu na SP. Pozivam navijače da nas podrže i bodre kao i do sada, rekla je kapiten Milica Deura.

Protivnici naše reprezentacije u grupi A su selekcije Belgije, Južne Koreje, Kine, Portorika i SAD.

Portoriko zamjenjuje suspendovanu Rusiju na Mundijalu i odlična je prilika da naš tim upiše prvu pobjedu na šampionatu, a djevojke će napuniti potrebno samopouzdanje pred nastavak. Portoriko je u svojoj grupi u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo poražen sva tri puta, od Belgije sa 98:65, SAD sa 93:55 i Rusije sa 102:68.

– Portoriko nam je nepoznat. Našu selekciju svrstao bih u grupu ekipa koje mogu napraviti iznenađenje na Svjetskom prvenstvu, rekao je selektor BiH Goran Lojo. Er.B.

Spisak igrača

Selektor BiH Goran Lojo će na SP računati na sljedeće igračice: Milica Deura, Nikolina Elez, Nikolina Knežević, Anđela Delić, Nikolina Delić, Matea Tavić, Miljana Džombeta, Dragana Domuzin, Jovana Marković, Hanna Halilović, Ajla Selimović, Ajla Ikanović, Jonquel Jones.

Šahinović je ključan u finansiranju tima

Počasni konzul Bosne i Hercegovine u Australiji Amir Šahinović ključni je čovjek akcije koja je rezultirala finansijskom podrškom za nastup tima na SP.

– Odlučili smo da sve ide preko GoFundMe platforme, jer je taj put transparentan i nema mogućnosti bilo kakve manipulacije. Istina, za to je bilo potrebno i dosta papirologije, provera… Lično sam zvao stotinak svojih poznanika da se uključe, zaista je trebalo mnogo truda. Zahvaljujem se svima njima na doprinosu, uradili su to iz čiste ljubavi prema domovini, rekao je Šahinović.

Zmajevi se otvaraju protiv autsajdera, Džons stiže u poslednjem trenutku

Post Zmajevi otvaraju autsajderima, Džons stiže u zadnjih sat vremena appeared first on Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]