12.5 C
Konjic
27 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Uputa za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za nezaposlene osobe

Pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 100 KM...

Konjic:Uskoro počinje podjela paketa pomoći stanovništvu

Vlada FBiH je u julu donijela Uredbu o programima...

Gradska izborna komisija Konjic: Neozbiljnost pojedinih članova biračkih odbora

Predsjednik Gradske izborne komisije Konjic Ejub Miljević potvrdio je...

Đoković: Ovo se ne događa često

U srijedu popodne u parku "Ravne 2" u "Dolini...

Crveni križ Konjic bogatiji za instruktora predavača iz prve pomoći

Konjičanka Sarah Ćatić volonterka Crvenog križa Konjic sada je...

Zmajice počele pripreme za meč sa Azerbejdžanom

Naša reprezentacija ima šansu za plasman u baraž, a trenerica Samira Hurem ističe da ekipa ima kvalitet da ostvari taj cilj:

“Svjesni smo šta nam donosi pobjeda protiv Azerbejdžana i važnost utakmice protiv njih. Znamo ih jako dobro jer smo se već sreli na “Grbavici”. Tada nismo bili kompletni, ali smo uspjeli pobijediti. Protivnik nije lak i moramo da odigramo meč na visokom nivou kako bismo došli do pobjede koja nas vodi u baraž. Time bi to bio historijski uspjeh za ženski nogomet u Bosni i Hercegovini. Potrebna nam je dobra priprema. Svjesni smo svog kvaliteta i da smo bolji od narednog protivnika, ali to ćemo morati pokazati na terenu. Sve igrače koje smo pozvali imaćemo na raspolaganju na ovom skupu i to nas takođe raduje.”

Predstavnica Melisa Hasanbegović je rekla:

“Počeli smo sa pripremama za veoma važnu utakmicu koja je pred nama. Svojim zadacima pristupamo ozbiljno i imamo dovoljno vremena da se dobro pripremimo. Svi smo posvećeni jednom cilju, a to je pobeda i plasman u baraž za Svetsko prvenstvo.”

Slično razmišlja i Maja Jelčić:

“Imamo velika očekivanja od utakmice koja je pred nama. Zaista želimo osvojiti ta tri boda, drugo mjesto u grupi i plasman u doigravanje. Jasno nam je da bi ovo bio istorijski uspjeh za naš ženski fudbal. Zato moramo maksimalno iskoristiti ove pripreme kako bismo spremni dočekali meč i ostvarili željeni rezultat.”

Zmajevi će se u Zenici pripremati do 4. septembra kada putuju u Baku. Utakmica sa Azerbejdžanom na programu je 6. septembra.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima