14.4 C
Konjic
29 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Džan Ždrale spreman za Svjetsko prvenstvo u Italiji

Džan Ždrale, član Kluba borilačkih sportova Balkan Konjic krajem...

GSS Prenj dobio donaciju vrijednu 20.000KM

Ministru finansija i komandantu Štaba civilne zaštite HNK Adnanu...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

Vlada HNK i sindikati: puno razumijevanje, dijalog i podrška

Na osnovu kontinuiranoga dijaloga koji Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona u...

U konjičkim obdaništima 150  djece

Cijene za cjelodnevni boravak od 180 do 210 KM U...

JKP Standard Konjic dobilo donaciju vrijednosti oko 500.000KM

Međunarodna saradnja komunalnih preduzeća Nastavljena je Međunarodna saradnja komunalnih preduzeća...

Zrinjski: Jakirović zaista ne odstupa od svojih postulata

Čondrić, Ćorluka, Bekić, Senić, Magdić, Savić, Barišić, Tičinović, Ćuže, Jukić i Bilbija. To je bila startna postava Zrinjskog na generalnoj probi za Šerif, vjerovatno najvažniji detalj u pobjedi nad Igmanom od 2:0.

Nismo očekivali velike promjene u startnoj postavi u odnosu na prošlu sezonu i nisu se desile. Zrinjski je duel sa novim prvoligašem Konjic Igmanom započeo sa provjerenim timom u kojem je bilo mjesta i za dva nova imena, koja su se udružila u jednom logičnom slijedu.

Starters

Dakle, idemo još jednom – Čondrić, Ćorluka, Bekić, Senić, Magdić, Savić, Barišić, Tičinović, Ćuže, Jukić i Bilbija. Ako izbacite Senića i Ćužu, a na njihovo mjesto ubacite Jakovljevića i recimo Jankovića, dobit ćete prošlosezonski Zrinjski – u svakoj od linija. Tim koji je poharao Premijer ligu, koji je oborio rekordan broj rekorda. Znači nije ga trebalo mijenjati? Apsolutno. Ali promjene su se desile i opravdane su. Slobodan Jakovljević na pripremama u St. Martina na Muri nije igrao jer je imao lakšu ozljedu, pa sam ga zamijenio iskusnim novakom Matejem Senićem, koji je očito stigao iz Varaždina spreman… i koncentrisan. A to se još više može reći za Mariju Ćužu na krilu. Zato što je uskočio prvenstveno zahvaljujući onome što je do sada pokazao na pripremama, a ne zato što se neko povredio.

Očekivano

I? Pa kako je to izgledalo? Jasno je da Zrinjski nije igrao kao da je Šerif na drugoj strani, a i Igman je došao da se predstavi u najboljem svjetlu, da donekle demantuje izjavu čelnika Mostarca Sergeja Jakirovića koji je prije generalnoj utakmici, izjavio je za Šerifa da “ne može naći adekvatnog protivnika”.
U svakom slučaju, Zrinjski je očekivano dominirao u posjedu iz kojeg je u 40. minuti došao do vodstva (Bilbija), a u 61. neizvjesno je riješio Karlo Kamenar. Rezultat je, kao i startna postava, ušao u rubriku ‘očekivano’, ali to ne znači da sada tačno znamo šta nas očekuje sljedeće srijede, kada će igrati za mnogo vredniju nagradu – mogući prolazak u 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

PROČITAJ:   FK Željezničar potvrdio: Eldin Diglisić postaje strateški partner

Neizvesnost

Neizvesnost oko duela sa Šerifom postoji još od žreba i prvih informacija koje su otkrile da se šampion Moldavije, koji je prošle sezone izbacio Dinamo i Zvezdu i dobio Real u Madridu, mnogo promenio. Potom je Jakirović dolio ‘ulje na vatru’ s tim u vezi, rekavši da je Šerifa nemoguće izviđati, kao i da njegov prijatelj na njihovoj klupi Stjepan Tomas o Zrinjskom zna daleko više nego obrnuto. Nije pomogao ni trijumf Šerifa u generalnoj utakmici protiv Milsamija (4:1), što znači da ćemo tek u srijedu od 20 sati vidjeti o kakvom rivalu se radi.

Paragraf

Ono što će Zrinjskom trebati, uz kvalitet koji ima, bit će stav. Šampion, drsko. Jer davanje šerifa previše poštovanja to sigurno neće uspjeti. S tim u vezi, raduje Jakirovićeva izjava da neće mnogo odstupiti od svojih postulata, ali i – niko u plemićkom taboru ne bi smio sebi dozvoliti luksuz opuštanja… čak ni u pripremi plana. Ovo posebno treba istaći zbog činjenice da se rival dosta promijenio, da je i dalje nepoznat…iako je Jakirović dobio potpuniju sliku kada je čuo da je njegov bivši igrač Nigerijac Iyayi Atiemwen kojeg je nakon toga prodao Dinamu. sjajnu sezonu u Gorici, postao šerif.
Nije da Zrinjski nema što izgubiti, ali činjenica da je Šerif i dalje favorit mogla bi Plemiće učiniti manje nervoznim. A kada su svoji, onda su stvarni.

………………

Zrinjskog u junu/srpnju

8. 6. okupljanje
12. 6. polazak za Sv. Martin na Muri
14. 6. žrijeb 1. kola kvalifikacija za LP
15. 6. žrijeb 2. kola kvalifikacija za LP
utakmica protiv Mure 2:1
18. 6. utakmica protiv Varaždina 3:0

21. 6. meč protiv Škendije 3:3
22. 6. završetak priprema u SV. Martin na Muri

29. 6. utakmica protiv Igmana2:0
6. 7. prva utakmica 1. kola kv. za LP
12. 7. recipročni krug 1. kv. za LP

PROČITAJ:   Zrinjski: San o europskom iskoraku još nije završio

Napisao: Slaven Nikšić
[email protected]

The post Zrinjski: Jakirović zaista ne odstupa od svojih postulata appeared first on Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima