back to top
22.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

Zrinjski: San o europskom iskoraku još nije završio

Evropski porazi i ispadanja nekako uvijek više bole od domaćih, najviše zato što će se na sljedeću priliku čekati barem godinu dana. Međutim, Zrinjski će iduće sedmice u Tirani imati popravni meč protiv Kišinjeva, gdje bi na trenutak ugašeni san mogao ponovno oživjeti.

Opet, to je bila igra ‘mogli smo, samo smo propustili’. Tih 90 minuta u Kišinjevu, gdje je Šerif u revanšu 1. kola kvalifikacija za Ligu prvaka upravo iskoristio ponuđeno. Naravno, nije moralo biti tako, ali jeste. I iako će se još godinama pričati o tome kako je klub koji je prije sezone srušio veliki Real u Madridu prošao, Plemići se moraju brzo otrgnuti od ‘šta da je bilo priča’ i vratiti se u stvarnost. A stvarnost nije potpuno siva.

Jer idućeg četvrtka u Tirani će se ukazati nova prilika protiv istoimene ekipe. Protiv ekipe koja, prema Transfermarktu, vrijedi čak i manje od Zrinjskog, koji je u svoja dva meča 1. kola kvalifikacija za Ligu prvaka dva puta poražen od luksemburškog Dudelangea (0:1, 1:2), koji je na prag 3. kola Konferencijske lige . Konferencijskih liga, do čije bi grupe bilo lakše doći da je Šerif izbačen, ali taj san, san o velikom evropskom prodoru, nije ugašen ni ovako.

Jer Zrinjski bi mogao daleko dogurati na putu prvaka u Konferencijskoj ligi, pod uvjetom da igraju dovoljno dobro i da imaju sreće u ždrijebu. A recimo, prošle sezone u 3. kolu KL na papiru najjači je bio Makabi iz Haife, a igrali su i Linfild, Šamrok, Riga, Priština, Teuta… SN

The post Zrinjski: San o evropskom iskoraku još nije gotov appeared first on Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]