11.5 C
Konjic
22 ožujka, 2023

Drugi upravo čitaju

Planska isključenja

Služba za odnose sa javnošću i informisanje kupaca Podružnica...

Danas 73. rođendan PD „Igman”

Privredno društvo Igman Konjic danas obilježava 73.godišnjicu rada. Direktor...

Obilježen Dan Srednje škole Konjic

Danas se obilježava Dan Srednje škole Konjic, a tim...

Grad Konjic nagradio najuspješnije studente

Program obilježavanja 1.marta, Dana nezavisnosti BiH, i 3.marta, Dana...

Šumarstvo “Prenj” Konjic: Danas pošumljen lokalitet Repovica sa hiljadu novih sadnica crnog bora i kedra

Radnici Službe za uzgoj i integralnu zaštitu Šumarstva “Prenj”...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

ZVIJEZDA HEROJ: Znam da je prezime koje nosim veliko u rukometu

Rukometaši Crvene zvezde u novu sezonu ušli su sa daleko većim ambicijama nego u prethodnom periodu, a to su opravdali pobedom u derbiju prvog kola Arkus lige protiv Dinama iz Pančeva.

Tokom leta u klub su stigla brojna pojačanja, ali je na startu sezone junak neočekivano postao mladi golman Nikola Perić, sin bivšeg reprezentativca Dejana.

U svaku utakmicu ulazim sa voljom i željom da dam sve od sebe. Imao sam osjećaj da će biti u redu. Sve što se desilo u utorak je lepo, ali cela ekipa zaslužuje pobedu. Ekipa je pobijedila, treba vidjeti da će biti još boljecrveno-beli heroj ostaje na zemlji u izjavi za “Maxbet sport”.

Sličnosti sa ocem ima i u segmentu defanzivnog slavlja.

Takav sam, takav ću uvek biti. Tako se osjećam, pa se nakon svake odbrane obratim publici, tako ustajem. Tako da me publika podržava. Gledao sam utakmice mog oca. Ne znam kakav je bio u Zvezdi, ali znam da je i kada je igrao u Celju i Vespremu preskakao svaku odbranu. U tome smo veoma sličnipriznaje Perić.

Nadimak mu je Mali Perke, što mu nimalo ne smeta.

To je sjajan nadimak, iako je to tradicija. I moj deda Bogosav je bio rukometaš, pa tata, a sada i ja. Uvijek postoji neka pozitivna trema, znam da je prezime koje nosim veliko prezime u rukometu. Znam i da od oca nema tereta, on mi je samo podrška. Moj tata je na prvom mjestu u mom životu, a nakon njega trener. Uvijek postoji to očekivanje jer sam ja njegov sin, ali moraš se nositi s tim, da u svakoj narednoj utakmici budeš bolji od prethodne.svjestan je talentovanog golmana, koji je otkrio i da je njegov otac vidio njegovu briljantnu igru.

Gledao je utakmicu iz Berlina. Srećan je, bio je srećan. A kad se ne branim, dobro znam da će biti ponosan na mene. Zahvalan sam mu na pomoći jer zbog njega izrastam u dobrog golmana i pre svega osobumlađi Perić je ponosan, ali i skroman.

FOTO: liga Arkus

www.sportskacentrala.com

javno.ba

mostarski.info

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima