Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

ZZO HNK: 1.decembra počinje redovna distribucija premije osiguranja za 2024.godinu

Zavod zdravstvenog osiguranja Hercegovačko – neretvanskog kantona će  01.12.2023.godine početi s redovnom distribucijom premije osiguranja za 2024. godinu, a koja će trajati do 29.02.2024.godine. Od sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite oslobođena su djeca do navršenih 18 godina. Također, od sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite oslobođeni su i dobrovoljni davaoci krvi koji su krv darovali deset i više puta s tim da su u 2023. godini, krv darovali najmanje jednom, a dobrovoljni davaoci krvi s pedeset i više darivanja su trajno oslobođeni plaćanja participacije, odnosno kupovine premije osiguranja.

Ukoliko osiguranik istovremeno, uplaćuje za sebe i više članova porodice, uplatu je moguće izvršiti jednom uplatnicom s napomenom da je prilikom dostavljanja uplatnice nadležnom Područnom uredu, potrebno priložiti popis na kojem su pojedinačno navedeni članovi porodice s ličnim podacima (JMB..)

Obrazac za popis osiguranika (članova porodice) za koje se vrši uplata Premije (sastoji se od dva primjerka) dostupna je u nadležnim Područnim uredima Zavoda, na www.zzo.ba ili punktu za distribuciju Premija.

Također, kako bi dodatno olakšali osiguranicima/obveznicima, a s ciljem evidentiranja Premije bez dolaska osiguranika u nadležni Područni ured Zavoda, osiguranicima je omogućeno da putem Web stanice Zavoda  mogu podnijeti elektronski zahtjev za evidentiranje uplaćenih premija za sebe i svoje radnike, kao i članove porodice, uz dokaz o izvršenoj uplati.

Obzirom da osigurane osobe HNK, mogu izvršiti uplatu Premije, isključivo kod ovlaštenih organizacija za obavljanje platnog prometa, ovim putem Vas informišemo da je broj depozitnog računa Zavoda, na koji se vrše uplate Premije: 5550000004873298 i Vrsta prihoda: 722611, a iznos  premije osiguranja po osiguranoj osobi, je 20 KM.

Naime, temeljem izvršene uplate za Premiju, a po dostavljanju primjerka uplatnice u nadležni Područni ured, ista će biti evidentirana u bazu podataka Zavoda, što će biti vidljivo u zdravstvenim ustanovama.

Za sve dodatne upite, na raspolaganju smo Vam na kontakt telefon: 036 355 273.

radiokonjic.ba/zzo.ba

22.11.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima