Drugi upravo čitaju

Sutra počinje šahovski turnir “Konjic Open 2024”

Šahovski klub „Igman“ Konjic organizator je 13.međunarodnog rejting šahovskog...

Konjic: Danas svečano otvorena dva obnovljena školska igrališta

Danas su okviru programa obilježavanja predstojećeg državnog praznika,  1....

Promovisana 17. generacija mlađih inspektora MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona

U Agenciji za usavršavanje i stručno školovanje kadrova jučer...

Mladi Konjica podizanjem zastave na Vrtaljici poslali snažnu poruku mira, zajedništva i tolerancije

Podizanjem prve zastave međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine...

Konjic: Održana info-sesija na kojoj je predstavljen projekat “Diaspora Invest”

U Sali Gradskog vijeća danas je organizovana info-sesija USAID-ovog...

ZZO HNK: Distribucija premije zdravstvenog osiguranja trajaće do 01.marta 2023.

Cijena premije i ove godine 20 KM

Kupovinom premije zdravstvenog osiguranja po cijeni od 20 KM po osiguraniku, niste u obavezi plaćati 134 zdravstvene usluge.

Iz Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK uputili su obavještenje za javnost u kojem je navedeno:

U četvrtak, prvog prosinca/decembra, Zavod zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije/kantona započinje redovnu distribuciju premije osiguranja za 2023. godinu koja će trajati do prvog ožujka/marta iste godine. 
Kupovinom premije osiguranja osigurane osobe oslobođene su plaćanja participacije za 134 usluge zdravstvene zaštite. Cijena premije, kao i prethodnih godina, je 20 KM po osiguraniku.

Osobnog sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite (kupovine premije osiguranja) oslobođena su djeca do navršenih 18 godina života i dragovoljni darivatelji krvi i to:

dragovoljni darivatelji krvi koji su, tijekom života, krv darivali deset (10) i više puta pod uvjetom da su krv darivali u prethodnoj kalendarskoj godini najmanje jednom,

dragovoljni darivatelji krvi koji su krv darivali pedeset (50) i više puta trajno su oslobođeni plaćanja participacije, odnosno kupovine godišnje premije osiguranja.

Po isteku redovne distribucije, premiju osiguranja mogu kupiti prvoprijavljeni osiguranici, tj. osobe koje nisu bile prijavljene na zdravstveno osiguranje u razdoblju redovite distribucije i to najkasnije 30 dana od dana prijave u Poreznu upravu. 
Djeca koja u 2023. godini navršavaju 18 godina života, premiju osiguranja mogu kupiti najkasnije 30 dana od dana navršene 18-e godine života. 
Pored devet područnih ureda, i ove godine, Zavod je organizirao  punktove za distribuciju premije osiguranja u poštama u Mostaru, Čitluku i Neumu. 
U Područnom uredu Mostar (u Ulici Braće Fejića), izdvojenom šalteru Područnog ureda Mostar (Bulevar narodne revolucije) i Područnom uredu Konjic raditi će šalter pošte na kojemu će se, za vrijeme redovite distribucije, moći vršiti uplate premije osiguranja. 
Uplata premije osiguranja za 2023. godinu vrši se isključivo kod organizacija za obavljanje platnog prometa (banka, pošta, poštanski šalter u područnim uredima Zavoda) na  depozitni račun ZZO HNŽ/ K broj: 5550000004873298, (Vrsta prihoda 722 611).
Nakon izvršene uplate premije osiguranja osigurane osobe dužne su istu evidentirati u područnim uredima Zavoda ili kod radnika Zavoda koji će u vremenu redovite distribucije biti smješteni u poštanskim uredima u Mostaru, Čitluku i Neumu.
Evidentiranje uplaćene premije osiguranja, osiguranicima je dostupno i putem web stranice Zavoda. Putem forme za slanje Zahtjeva za evidentiranje uplaćene premije  (https://www.zzo.ba/hr/uplata-premije) moguće je poslati podatke o izvršenoj uplati premije osiguranja za uplatitelja i članove obitelji ili neke druge osiguranike za koje je izvršena uplata.  Uz elektronski zahtjev potrebno je dostaviti dokaz o uplati i popis osiguranika za koje je uplaćena premija (ime, prezime i matični broj). 
Uplaćene premije za koje je poslan elektronski zahtjev za evidentiranje biti će evidentirane u informacijski sustav najkasnije u roku od jednog radna dana, a potvrdu o evidentiranju istih osiguranici će dobiti na svoju e-mail adresu. 

radiokonjic.ba

zzo hnk

01.12.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima