AKCIJA SIPA-e: Uhićen i policijski djelatnik

0
106

Tužilac Tužilaštva BiH koordinirao je aktivnosti policijskih službenika SIPA-e i partnerskih policijskih i sigurnosnih agencija na izvršenju lišavanja slobode i pretresa osumnjičenih u više gradova u BiH. Četiri osobe uhapšene su u srijedu na području Mostarskog, Trebinjskog, Fočanskog i Brčko distrikta u akciji SIPA-e.

Aktivnosti se odnose na predmet organizovanog kriminala, u vezi sa više teških krivičnih djela, koji se vode u predmetu Milan Matković i drugi, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose s javnošću Tužilaštva BiH.

U saopštenju se navodi da je među licima lišenim slobode aktivni policijski službenik, osumnjičen za koruptivne radnje i korištenje policijskih kapaciteta za pomoć osumnjičenima u izvršenju krivičnih djela.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužiocu.

Aktivnosti se odnose na predmet u kojem se ostvaruje međunarodna saradnja, a u svrhu krivičnog gonjenja nosilaca struktura organiziranog kriminala, nakon dešifriranja šifriranih aplikacija, koje su koristili pripadnici organiziranih kriminalnih grupa u BiH, državama regionu, EU i svijetu, saopšteno je.

Tužilac Tužilaštva BiH koordinirao je aktivnosti policijskih službenika SIPA-e i partnerskih policijskih i sigurnosnih agencija na hapšenju i pretresu osumnjičenih u više gradova u BiH.

Među uhapšenim je i aktivni policijski službenik, osumnjičen za koruptivne radnje i iskorišćavanje policijskih kapaciteta za pomoć osumnjičenima u izvršenju krivičnih djela.

AKCIJA SIPA-e: Uhapšen i policajac pojavio se prvo na Dnevni.ba.

dnevni.ba