16.5 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Grad Konjic: Bogat program obilježavanja Dana državnosti BiH

Grad Konjic i ove godine organizuje bogat program obilježavanja 25.novembra, Dana državnosti BiH. Program je počeo danas održavanjem predavanja o Danu državnosti Bosne i Hercegovine sa osvrtom na sticanje nezavisnosti kroz predstavljanje knjige “Bosna i Hercegovina-30 godina od sticanja nezavisnosti”, a predavači su bili autor knjige akademik Mirko Pejanović i prof.dr. Rasim Muratović. Narednih dana, također, će biti održano niz aktivnosti, kazao je Edis Macić, sekretar Grada Konjica.

“U četvrtak, 23.novembra, u 10 sati će biti upriličeno otvaranje obnovljene škole u Ribićima, u 10:45 je otvaranje školskog igrališta u Čelebićima, a u 12:30 otvaranje obnovljene područne škole Podorašac. U petak, 24.novembra, planiran je u 9 sati obilazak spomen-obilježja i polaganje cvijeća, a polazak je od MUP-a.

U 10 sati će biti održan defile učenika osnovnih i srednjih škola ulicama grada ( okupljanje na Staroj kamenoj ćupriji i defile do Kino sale Narodnog univerziteta Konjic). U 10:30 će biti upriličen zajednički program učenika osnovnih i srednjih škola i dodjela nagrada za najuspješnije literarne i likovne radove učenika osnovnih i srednjih škola, dok će u 11:30 biti otvorena izložba likovnih radova učenika u Galeriji Narodnog univerziteta Konjic.

U subotu, 25.novembra, na Dan državnosti BiH, u 10 sati je predviđeno polaganje cvijeća na spomen-obilježjima po MZ na području Grada Konjica, a u nedjelju, 26.novembra, u 12:30 biće upriličeno svečano otvaranje obnovljenog Gradskog stadiona”– rekao je za radiokonjic.ba Edis Macić, sekretar Grada Konjica.

grad konjic: bogat program obilježavanja dana državnosti bih
Grad Konjic: Bogat program obilježavanja Dana državnosti BiH

Partner programa obilježavanja 25.novembra, Dana državnosti BiH je Vijeće mladih Grada Konjica, a medijski pokrovitelj je Radio Konjic.

radiokonjic.ba

21.11.2023.

[email protected]

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima