back to top

Drugi upravo čitaju

Konjic: Večeras omladinski iftar i prikupljanje sredstava za Palestinu

Mreža mladih MIZ Konjic večeras organizuje iftar za mlade...

Večeras noć Lejletul-kadr

Večeras sa akšam namazom nastupa najodabranija noć u godini,...

SIPA: U akciji “Paravan” uhapšene tri osobe u Mostaru, Međugorju i Konjicu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)...

Udruženje Pomozi.ba u martu doniralo 775.930,83 KM za liječenje oboljelih bh. građana

U martu mjesecu donirali smo 775.930,83 KM za liječenje...

Nastavak radova na uređenju parkinga u Koloniji

Ovih dana nastavljaju se radovi na uređenju parkovskih površina...

Konjic će biti domaćin „Evropskog rafting prvenstva Konjic 2024“

Prvenstvo će se održati od 10. do 15. juna 2024. godine

Počele su pripreme za organizaciju „Evropskog rafting prvenstva Konjic 2024“ koje će se održati od 10. do 15. juna 2024. godine u organizaciji Svjetske rafting federacije, a pod pokroviteljstvom Grada Konjica.

Tim povodom je u Konjicu boravio potpredsjednik Svjetske rafting federacije Boris Purjakov, predsjednik Rafting saveza Srbije, koji je sa direktorom Evropskog rafting prvenstva Konjic 2024. Samirom Krivićem, obišao lokacije na rijeci Neretvi gdje će se održati takmičenje.

konjic će biti domaćin „evropskog rafting prvenstva konjic 2024“
Boris Purjakov i Samir Krivić

„Ovo je nešto što se spremalo dugo godina i sada su takve okolnosti da možemo to da realizujemo. Ima još mnogo da se uradi, ali mi iz Svjetske rafting federacije vjerujemo da će ovo takmičenje biti na najvišem nivou. U Konjic će doći i predsjednik Svjetske rafting federacije Danilo Barmaz“ – izjavio je Purjakov istaknuvši da su upoznati sa potencijalima koje nude Konjic i rijeka Neretva.

Samir Krivić je rekao da će se takmičenje održati u tri discipline.

„Spust će, zbog atraktivnosti i za građane, održati od Džajića do Kamene ćuprije, slalom trka će biti u rejonu Džajića buka, gdje će se napraviti slalom staza, a treća disciplina je trka dva čamca koji se paralelno takmiče. Osim toga, organizovaćemo i Biznis regatu za brojne zvanice“ – izjavio je Krivić dodavši da je ovo značajan događaj koji će donijeti velike benefite, ne samo za Grad Konjic, već i za državu Bosnu i Hercegovinu i njenu promociju.

Boris Purjakov, koji je posljednjih petnaestak godina bio na svim Svjetskim rafting prvenstvima, izjavio je da sve što je pripremljeno do sada za takmičenje na Neretvi, daje mogućnost da se Konjic kandiduje i za organizaciju Svjetskog rafting prvenstva.

konjic će biti domaćin „evropskog rafting prvenstva konjic 2024“
Rafting na Neretvi

radiokonjic.ba

10.03.2024.

amila@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima