16.5 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Pjesma Konjičanke Selme Mešukić objavljena u prvom međunarodnom zborniku autora „Pjesma je ljubav“

Učešće na konkursu uzeli su brojni autori iz Bosne i Hercegovine i svijeta, a izdavač zbornika je Džibrić Admir bh. pisac i kolumnista.

Svoj prvi roman „Legenda o posljednjoj vještici“ Selma Mešukić promovisala je prije godinu dana, a svoj pjesnički izražaj nastavila je predstavljati i pisanjem novih pjesama i poema. Pjesma „Svome gradu za rođendan ispisujem ljubav“ objavljena je u prvom međunarodnom zborniku autora pod nazivom „Pjesma je ljubav“. Veliki je uspjeh da pjesma bude izabrana i uvrštena u značajnu zbirku autora pjesma iz cijelog svijeta, kazala je za radiokonjic.ba mlada autorica Selma Mešukić.

„Moja lektorica koje je lektorisala knjigu „Legenda o posljednjoj vještici“pročitala je moju pjesmu i odlučila je poslati na konkurs za međunarodnu zbirku. Nisam očekivala da će moja pjesma biti izabrana jer na konkursu učestvuju brojni autori iz cijelog svijeta“ – kazala je Mešukić, dodajući da je pjesma „Svome gradu za rođendan ispisujem ljubav“ posvećena svim Konjičanima i Konjičankama.

pjesma konjičanke selme mešukić objavljena u prvom međunarodnom zborniku autora „pjesma je ljubav“
Međunarodni zbornik autora “Pjesma je ljubav”

„Mnogo mi je značilo jer je moja pjesma objavljena, ne samo zbog mene nego i zbog grada Konjica i svih Konjičana. Nadam se da će svi Konjičani, gdje god se nalazili u svijetu, pronaći svoj grad u ovoj pjesmi. Iako se u pjesmi nigdje ne spominje ime grad Konjic, sve riječi koje su ispisane u pjesmi govore da je riječ o Konjicu“- navela je Mešukić.

pjesma konjičanke selme mešukić objavljena u prvom međunarodnom zborniku autora „pjesma je ljubav“
Pjesma Selme Mešukić, “Svome gradu za rođendan ispisujem ljubav”

Ljubav prema pisanju Mešukić je razvijala još od djetinjstva. Njen san je da nastavi pisati i da njen rad bude prepoznat i cijenjen. Ostvaren uspjeh na prethodnom konkursu motivisao je mladu autoricu da i u  nastavku učestvuje na brojnim literarnim konkursima.

„Različite stvari me inspirišu na različit način. Inspiracija često dođe sama bez najavljivanja. Imam oko dvadeset pet pjesama, od kojih neke i nisu pjesme već duže poeme. U planu mi je da i u nastavku šaljem pjesme na konkurse, možda neku od ovih koje sam već napisala“- istaknula je Mešukić.

U međunarodnom zborniku autora Pjesma je ljubav objavljene su pjesme autora iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Švedske, Austrije, Njemačke i drugih zemalja. Recenzenti knjige su književnik Admir Džibrić i pjesnikinja Sakiba Harčević.

radiokonjic.ba

10.11.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima