21.5 C
Konjic
1 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Sutra u Konjicu promocija knjige “Veličanstveni Prenj” autora Zehrudina Isakovića

Promocija knjige “Veličanstveni Prenj” održat će se sutra u Bosanskoj sobi NU Konjic u 19 sati

U okviru Konjičkog kulturnog ljeta, Narodni univerzitet Konjic u saradnji sa Planinarskim društvom “Borašnica” Konjic, sutra organizuje promociju knjige “Veličanstveni Prenj” autora Zehrudina Isakovića.

Knjiga “Veličanstveni Prenj” predstavlja prikaz Prenja, opise, fotografije, autorova viđenja i doživljaje sa pomenute planine. Izdata je nedavno, promovisana u Sarajevu polovinom mjeseca jula, a želja novinara i zaljubljenika u prirodu i planine, autora pomenutog dijela “Veličanstveni Prenj” je bila da se nakon Sarajeva, promocija održi u Konjicu.

“Knjiga je moj sažeti prikaz planine Prenj, ali u knjizi su literarno opisani moji doživljaji i viđenja, sretanja sa ovom planinom. Alpinista sam od djetinjstva i pokušao sam da što detaljnije opišem planinu, jer ova knjiga predstavlja i vodič za sve one koji nikada nisu boravili na Prenju. Isto tako možete vidjeti i fotografije, fotografa Dženada Džine” – poručio je za radiokonjic.ba autor djela Zehrudin Isaković.

Istaknuo je da su u dijelu knjige koji predstavlja vodič, opisana su 34 prenjska vrha, prenjske doline i planinarske objekte.

“Detaljno su opisani pristupi planinskim vrhovima, planinske staze, okolnosti na vrhovima, sve ono na što treba posebno obratiti pažnju. Opisao sam sve važnije prenjske doline, ali i ono što je za pohodnike Prenja važno, planinarske objekte” – izjavio je.

Planina Prenj je Isakovićeva kako je kazao za radiokonjic.ba najdraža planina, a još od malih nogu je počeo da se penje na njegove vrhove, a to radi i sada, bar jednom mjesečno, poručio je.

Zadovoljan je promocijom održanoj u Srajevu, te se nada da će još veće zadovoljstvo doživjeti sutra u Konjicu.

Promocija knjige “Veličanstveni Prenj” održat će se sutra u Bosanskoj sobi NU Konjic u 19 sati. Osim auotora, promotori će biti: Muhamed Šišić, Edin Durmo recenzent, Dženad Džino fotograf.

radiokonjic.ba

01.08.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima