back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

Učenici Druge osnovne škole Konjic u akciji proljetnog čišćenja i uređenja grada

I danas je nastavljena akcija proljetnog uređenja i čišćenja grada, u organizaciji JKP “Standard” i Gradske uprave Konjic. Doprinos uređenju i očuvanju okoline danas su dali i učenici Druge osnovne škole Konjic, koji su čistili ulice Luka, Civilnih žrtava rata i 4. Muslimanske brigade, kazala je nastavnica Meliha Kriještorac. Ona je istaknula da je važno djecu od najranije dobi učiti o važnosti očuvanja okoliša.

učenici druge osnovne škole konjic u akciji proljetnog čišćenja i uređenja grada
Učenici Druge osnovne škole Konjic.

“Smatram da je ova akcija jako bitna za djecu, posebno za djecu nižeg uzrasta da budu svjesni očivanja okoline, jer, okolina je ono gdje oni žive i ona je bitna u svim aspektima našeg života. Pozdravljamo ovu akciju i mi smo zaista sretni, svi nastavnici kojima je pružena prilika da učestvujemo u jednoj ovakvoj akciji. Djeca su sretna i s radošću učestvuju u ovoj akciji. Mi imamo dosta radionica koje obrađujemo na času odjeljenske zajednice, a u kojima obrađujemo važnost očuvanja naše okoline i o temi globalnog otopljenja, zbog toga je ova tematika bliska djeci, djeca su svjesna značaja ove današnje akcije koliko znači za njih i za sve nas koji živimo u ovom gradu”- istaknula je Kriještorac.

Razgovarali smo i sa učenicima, koji su danas vrijedno čistili ulice svog grad i na taj način dali svoj doprinos za ljepše i uređenije parkove i ulice. Iz razgovora s njima saznali smo da su svjesni važnosti brige o okolišu.

učenici druge osnovne škole konjic u akciji proljetnog čišćenja i uređenja grada
Učenici Druge osnovne škole Konjic u akciji proljetnog čišćenja i uređenja grada

Akcija proljetnog čišćenja i uređenja grada Konjica nastavit će se i u narednim akcijama.

radiokonjic.ba

30.04.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima