Drugi upravo čitaju

Sutra počinje šahovski turnir “Konjic Open 2024”

Šahovski klub „Igman“ Konjic organizator je 13.međunarodnog rejting šahovskog...

Konjic: Danas svečano otvorena dva obnovljena školska igrališta

Danas su okviru programa obilježavanja predstojećeg državnog praznika,  1....

Promovisana 17. generacija mlađih inspektora MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona

U Agenciji za usavršavanje i stručno školovanje kadrova jučer...

Mladi Konjica podizanjem zastave na Vrtaljici poslali snažnu poruku mira, zajedništva i tolerancije

Podizanjem prve zastave međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine...

Konjic: Održana info-sesija na kojoj je predstavljen projekat “Diaspora Invest”

U Sali Gradskog vijeća danas je organizovana info-sesija USAID-ovog...

Završeno 42. seniorsko prvenstvo ŠK “Igman” Konjic za 2023. godinu

Finale 42. seniorskog prvenstva Šahovskog kluba „Igman“ održano je u subotu 02.decembra 2023.godine u restoranu Sumejja u Konjicu. U finalnom dijelu učestvovalo je 17 igrača koji su igrali po Švicarskom sistemu 9 kola uz tempo od 10 minuta plus 5 sec.

Na ovogodišnjem prvenstvu 14 od 17 učesnika imali su svjetski FIDE rejting, a posebnu draž turniru dala su petorica igrača koji su već osvajali titulu prvaka kluba. To su: Muamer Mrnđić, Jakub Džafić, Kraljušić Nail, Dubravko Kovačić, FM Zenelaj Samuel.

Najstabilniju igru pokazao je prošlogodišnji šampion, mladi FM Samuel Zenelaj koji je osvojio 8 poena iz 9 partija i pobjegao dugoplasiranom majstoru Hodžiću čitav 1,5 poen. Na taj način Samuel Zenelaj je postao prvak kluba treći put. Treće mjesto zauzeo je Sean Ćorović sa 6 poena, a četvrti je bio Muamer Mrnđić sa 5,5 poena koji je imao i Fisnik Zenelaj na petom mjestu. Šesto mjesto zauzeo je veteran konjičkog šaha Ćazim Muhibić koji predvodi grupu od šest igrača sa po pet poena.

Šest prvoplasiranih su dobili novčane nagrade koje je uručio predsjednik ŠK Igman Nail Kraljušić, a sudio je dr Sulejman Mulić.

jasmina@radiokonjic.ba

03.12.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima