back to top
25.5 C
Konjic
25 Jula, 2024

Almira Lizde opet najjača, prvo mjesto na prvenstvu u Powerliftingu

Zlato iz Crne Gore provjera je spremnosti za svjetsko prvenstvo i postavljanje novog svjetskog rekorda

16.septembra je u Tivtu, Porte Montenegro u Crnoj Gori održano otvoreno prvenstvo u dizanju tegova, u Powerliftingu gdje je Konjičanka Almira Lizde osvojila prvo mjesto. Kako kaže, to joj je bila provjera za predstojeće svjetsko prvenstvo u Mađarskoj gdje će pokušati 6.put u zaredom osvojiti zlato.

almira lizde opet najjača, prvo mjesto na prvenstvu u powerliftingu
Almira Lizde opet najjača, prvo mjesto na prvenstvu u Powerliftingu

Almira će osim toga, nastojati oboriti i svjetski rekord koji je postavila do 245 kg u disciplini deadlift.

Za Radio Konjic je poručila:

                „Odlazak na ovo prvenstvo je bila provjera spreme za predstojeće svjetsko prvenstvo koje će se održati u Mađarskoj. Pokušaću odbraniti titulu svjetske prvakinje 6.put zaredom. Borili smo se kao i ranijih godina da obezbijedimo sredstva za odlazak na svjetsko, ali uspjeli smo i nadam se da ćemo dokazati da i dalje možemo osvajati medalje. Ja se dobro osjećam, spremna sam i nadam se da ću donijeti to šesto zlato u Konjic i BiH. Osim toga, nastojaću ponovo postaviti svjetski rekord, i dalje sam svjetska rekorderka do 245kg u disciplini deadlift , pa ću makar za koji kilogram to nastojat pomjeriti.“

almira lizde opet najjača, prvo mjesto na prvenstvu u powerliftingu
Almira Lizde opet najjača, prvo mjesto na prvenstvu u Powerliftingu

radiokonjic.ba

17.09.2023.

amra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]