21.5 C
Konjic
1 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

O incidentu na utakmici FK Igman-FK Velež

E.B iz Konjica i A.B. iz Mostara započeli prepirku, a onda fizički nasrnuli jedan na drugog

Na jučer odigranoj utakmici između FK Igman i FK Velež koja je završila rezultatom 2-4, došlo je do incidenta između navijača E.B. iz Konjica i A.B. iz Mostara, obojica na tribinama za domaće navijače. Brzom reakcijom obezbjeđenja i pripadnika MUP HNK, lica su stavljena pod kontrolu, a alkotestiranjem je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu kod obojice.

o incidentu na utakmici fk igman-fk velež
O incidentu na utakmici FK Igman-FK Velež

Zbog čega su zajedno bili domaći i gostujući navijači i šta se desilo na tribinama pojašnjava načelnik operativnog centra PU Konjic Ismail Kadić.

                „Kada je riječ o toj utakmici, PU Konjic je sačinila plan, tražila dodatne snage iz MUP-a HNK, Mostar i Čapljina, koje su uvele organizovanu grupu navijača koji su imali žute ulaznice za utakmicu odnosno ulaznice za gostujuće navijače koji su bili smješteni na svoju tribinu. Međutim, kada se igraju ovakve utakmice postoji mogućnost, a to se i jučer desilo, da veliki broj navijača Veleža kupi ulaznice za tribinu za domaće najvijače pa je došlo do miješanja navijača što je bilo nemoguće iskontrolisati. U takvoj situaciji se ne može uspostaviti ni neka tampon zona na glavnoj tribini između navijačkih grupa jer su izmiješani.“

o incidentu na utakmici fk igman-fk velež
O incidentu na utakmici FK Igman-FK Velež

Upravo u takvoj situaciji lice iz Konjica se približilo grupi navijača Veleža te je došlo do naguravanja, o čemu Kadić kaže:

„U jednom trenutku lice iz Konjica E.B. došao na tribinu, približio se grupi navijača FK Velež i u tom trenutko došlo je prvo do prepirke a onda i fizičkog naguravanja sa navijačem veleža A.B. iz Mostara. Takva situacija kada se posmatra sa strane i kada dolazi do komešanja ljudi oko tih lica, neki pokušavaju spriječiti tuču a neki se izmaknuti, to sa strane izgleda kao da je došlo do opšte masovne tuče, a ustvari se radilo o tuči ta dva lica. Brzo su reagovali pripadnici nterventne policije PU Konjic koji su oba lica stavili pod kontrolu, izveli sa tribine i predali ih grupi policijskih službenika za izvlačenje-evakuaciju osoba koje su lišene slobode. Oni su odvedeni u policijsku stanicu Konjic gdje je utvrđeno da se radi  licima E.B. iz Konjica i A.B. iz Mostara. Oba lica su alkotestirana i utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu, te su zadržani do otriježnjenja.“

o incidentu na utakmici fk igman-fk velež
O incidentu na utakmici FK Igman-FK Velež

Nakon provođenja lica koja su učestvovala u neredu, dio pripadnika interventne jedinice PU Konjic ostao je na tribinama, a protiv lica će najvjerovatnije biti pokrenuti prekršajni postupci dodaje Kadić:

„ Na taj način stvorili su  tampon zonu da bi se spriječili eventualni dalji sukobi, kojih i prema prvim procjenama nije trebalo biti jer se zaista radilo samo o ovom incidentu u kojem su učestvovala dva pomenuta lica. Kada je riječ o aktivnostima koje će policijska uprava odnosno policijska stanica koja je bila i nosilac obezbjeđenja poduzimati, najvjerovatnije da će se protiv  ovih lica podnijeti zahtjev Općinskom sudu Konjic za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim takmičenjima u HNK.“

radiokonjic.ba

17.09.2023.

[email protected]

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima