back to top
18.8 C
Konjic
20 Maja, 2024

Članice KIC pop hora iz Podgorice uživale u posjeti Konjicu

Na međunarodnom koncertu “U zagrljaju” koji je održan u Konjicu 10. juna, nastupio je i KIC pop hor iz Podgorice. Organizatori koncerta koji je bio posvećen uspomeni na Jovana Divjaka, bili su  Muzički centar„Rezonanca“ Konjic i Udruženje „Obrazovanje gradi BiH“. Osim hora iz Podgorice nastupili su i horovi iz Bečeja, Sarajeva, Bugojna i Konjica.

Snežana Burzan Vuksanović, osnivačica, menadžerica i članica KIC pop hora, izjavila je za radiokonjic.ba da je prije šest godina osnovala ovaj hor s ciljem da se širi dobra energija, ljubav, da hor njeguje pop, rok zvuk i poznati antifašistički repertoar.

Hor je za šest i po godina održao više od osamdeset koncerata širom Crne Gore i regiona, dva u Sarajevu, u Beogradu, u Zagrebu, Skopju, Prijepolju, Puli, navela je Snežana.

„Evo nas u Konjicu i mnogo smo srećni što smo gosti projekta La viva Balkan. Povezali smo se sa tim divnim udruženjem ove godine i nadamo se da će od ove godine i udruženju i nama krenuti još bolje i još uspješnije“ – izjavila je Snežana, istaknuvši da su uživali tokom kratkog boravka u Konjicu.

„Konjic je simpatičan grad, nije puno velik, tako da smo za par sati, koliko smo imali slobodnog vremena, uspjeli da vidimo i prelijepu Neretvu, mostove, divne restorane, kafiće, u Muzeju nismo bili, a vjerujem da ćemo uspjeti sledeči put. Probali smo i ćevape i baklave, ljudi su srdačni, gostoljubivi” 

Zoja Đurović, dirigentica Kic pop hora, navela je da je hor ovaj put pjevao bez muzičke pratnje i da su uživali u izvođenju muzičkih numera.

“Čast nam je bila da dođemo ovdje u Konjic, prvi put smo bili svi mi. Pjevali smo a capella program. Hor pjeva pop repertoar, obično pjevamo sa matricama sada smo se potrudili da pjevamo bez pratnje, nadamo se da je publika uživala. Mi smo uživali dok smo ih spremali i izvodili. Konjic nam se mnogo dopao, neki su sinoć obilazili grad, otišli smo u Titov bunker, nakon toga smo obišli najvažnije lokale, ćupriju, osjetili smo duh i dah Konjica”, kazala je Đurović.       

radiokonjic.ba

13.06.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima