back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

Deminiranje u Glavatičevu

Prije nekoliko dana počela je realizacija projekta deminiranja u MZ Glavatičevo , u površini od 38.195 m².  Izvođač radova je firma UEM d.o.o. Hadžići, a završetak radova očekuje se do 01.06.2024. godine. Za naš portal govorio je koordinator za deminiranje u Službi za civilnu zaštitu i vatrogastvo grada Konjica Almir Mahmutović.

deminiranje u glavatičevu
Koordinator za deminiranje u Službi za civilnu zaštitu i vatrogastvo grada Konjica Almir Mahmutović

“Dana 06.05.2024.godine počeo je projekat deminiranja terena na lokaciji Krč, u mjesnoj zajednici Glavatičevo. Radi se o lokaciji uz regionalni put R-436 i koristim priliku da apelujem na stanovništvo koje će u narednom periodu koristiti ovaj put na oprezniju vožnju, posebno na dionici puta u blizini objekta Hitko rafting, gdje će se ovo deminiranje i vršiti. Deminiranje radi firma UEM iz Hadžića, a rok završetka radova je 01.06.2024. godine, to znači da je ovo jedan kratak zadatak koji će biti završen u narednih dvadeset pet dana. Područje koje će biti oslobođeno od mina nakon završetka ovog zadatka iznosi 38.195m2.  . Deminiranje će se vršiti ručno i uz pomoć pasa, tzv. pregiranja”, kazao je koordinator za deminiranje u Službi za civilnu zaštitu i vatrogastvo grada Konjica Almir Mahmutović.

radiokonjic.ba

08.05.2024.godine.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima