back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

Predstavnici namjenske industrije FBiH na sajmu u Maleziji

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije saopćilo je da je namjenska industrija Federacije BiH, u organizaciji UNIS GROUP d.o.o, predstavljena na sajmu „Defense Services Asia – DSA 2024“ u Kuala Lumpuru u Maleziji. Na sajmu su učestvovali predstavnici kompanija „Igman“ d.d. Konjic, „Unis Ginex“ d.d. Goražde, „Binas“ d.d. Bugojno i „BNTMiH“ d.d. Novi Travnik.

“Zajedničkim nastupom postignut je sinergijski efekat marketinškog predstavljanja brojnih potencijala i mogućnosti naših proizvođača u oblasti odbrambene industrije. Ovom prilikom su uspostavljeni  kontakti sa potencijalnim kupcima i budućim poslovnim partnerima, čime se otvaraju nove mogućnosti za ekspanziju naših proizvoda i usluga na trzištima ovog regiona. Izuzetna posjećenost  izložbenom prostoru i brojne realizirane aktivnosti naših predstavnika sa ino partnerima, diplomatama i predstavnicima različitih ministarstava diljem svijeta, rezultiraće osnaživanjem proizvođača namjenske industrije Federacije Bosne i Hercegovine, jačanjem njihovih proizvodnih kapaciteta, što će u konačnici imati veliki učinak na njihovo pozicioniranje i prepoznatljivost na svjetskom tržistu”– navedeno je u saopštenju Federalnog ministarstva.

            Izložbeni prostor namjenske industrije Federacije BiH su posjetili ambasador BiH u Maleziji Edin Jahić, predstavnici Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva odbrane Malezije, te brojne druge delegacije, gosti, poslovni partneri i saradnici.

Sajam u Maleziji slovi za jedan od najprestižnijih i najvažnijih sajmova u oblasti odbrambene industrije u ovom dijelu svijeta tokom kojeg se predstavilo 1.200 kompanija iz 60 država, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

radiokonjic.ba/Federalna vlada

08.05.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima