back to top
18.8 C
Konjic
20 Maja, 2024

Druga liga FBiH – jug: Klis pobijedio Stolac rezultatom 6:1

FK Klis Buturović Polje danas je na gostovanju pobijedio ekipu HNK Stolac u 17.kolu Druge lige FBiH-jug rezultatom 6:1.

A.Kozić je postigao 3 gola, a po jednom u listu strijelaca su se upisali Graho, Jahić i Mušinović.
Šef stručnog štaba FK Klis Nedim Kudra za radiokonjic.ba je izjavio da se pribojavao utakmice protiv Stoca.
“Imali su tri vezane pobjede, pobijedili su u gostima do tada prvoplasirane Višiće i imao sam informacije da su dobro posložili ekipu. Mi smo danas bili oslabljeni, kapiten Makan i Vila su imali po tri kartona, a Cero je bio opravdano odsutan.
Ušli smo maksimalno ozbiljno u utakmicu, znali smo da nam ova tri boda puno znače, postigli smo na vrijeme gol i onda je išlo sve po planu, odigrali smo ozbiljno svih 90 minuta i rezultat nije mogao izostati.
Trenutno smo drugi na tabeli. “Sloga” Gornji Vakuf ima dva boda više od nas, ali mi imamo dosta povoljniji raspored. Mislim i vjerujem da ćemo proći prvi kroz cilj, jer imamo kvalitetnu ekipu i ne bojimo se nikoga. Čestitam ovom prilikom svojim igračima na odličnoj igri i pobjedi
” – izjavio je Nedim Kudra.

Iduće dvije utakmice FK Klis igra na domaćem terenu protiv Višića i Neuma.

radiokonjic.ba
02.04.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima