7.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

FHMZ: Zbog obilnih padavina za danas izdato narandžasto upozorenje

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je narandžasto upozorenje zbog izglednih oblinijih pljuskova, ponegdje praćenih grmljavinom, širom zemlje. Upozorenje jr izdato za danas do 22 sata.

Očekivana količina padavine između 20 i 50 litara po metru kvadratnom.

Također, informišu da stanovnici budu spremni da zaštitite sebe i svoju imovinu. “Plavljenje imovine i saobraćajnih mreža su moguće. Poremećaj u snadbijevanju električnom energijom, vodom i u komunikacijama je moguć. Može biti potrebna manja evakuacija. Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode” navode iz FHMZ.

fhmz: zbog obilnih padavina za danas izdato narandžasto upozorenje
FHMZ: Zbog obilnih padavina za danas izdato narandžasto upozorenje

radiokonjic.ba

11.06.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima