back to top
18.8 C
Konjic
20 Maja, 2024

Nedim Kudra: “Vjerujem u svoje momke, dat ćemo sve od sebe”

FK Klis večeras u Zenici igra uzvratnu utakmicu doigravanja za plasman u Prvu ligu FBiH

FK Klis iz Buturović Polja večeras će sa Čelikom u Zenici igrati uzvratnu utakmicu doigravanja za plasman u Prvu ligu FBiH. Utakmica se igra na stadionu Bilino Polje sa početkom u 19 sati. U prvoj utakmici u Konjicu, koja je odigrana u srijedu, rezultat je bio 1:1.

Šef stručnog štaba FK Klis Nedim Kudra uoči večerašnje utakmice za radiokonjic.ba je izjavio da svi čekaju da utakmica počne.  

Jučer smo uradili zadnji trening pred najvažniji meč za FK Klis u njegovoj istoriji, revanš meč protiv NK Čelik u Zenici, svi igrači su zdravi i spremni, jedva čekaju da utakmica počne. Imamo aktivan rezultat iz Konjica, ne idemo u Zenicu da se branimo. Vidjeli smo u srijedu od koga nam prijeti najveća opasnost, jučer smo uradili analizu i igrači su prihvatili sve svoje greške koje smo radili u Konjicu. Naravno da je bilo i dobrih stvari, koje želimo raditi i u Zenici” – izjavio je Kudra.

“NK Čelik ima veoma dobru i mladu ekipu, to su pokazali i u Konjicu, imat će podršku navijača i siguran sam da će od prvog minuta krenuti po pobjedu. Moja ekipa treba biti strpljiva i čekati svoje prilike, kojih će sigurno biti, pogotovo ako uspijemo nametnuti svoju igru u datim periodima utakmice. Imamo iskustva u ovakvim utakmicama, vjerujem u svoje momke, dat ćemo sve od sebe, a da li će to biti dovoljno za ulazak u Prvu ligu znat ćemo večeras iza 21 sat” – zaključio je Kudra.

nedim kudra: “vjerujem u svoje momke, dat ćemo sve od sebe”
Nedim Kudra: “Vjerujem u svoje momke, dat ćemo sve od sebe”

Iz kluba su ranije obavijestili da neće biti organizovanog odlaska na utakmicu, ali da će određeni broj navijača i simpatizera FK Klis putovati na ovu utakmicu u privatnoj režiji, jer su se klubovi dogovorili da će kompletna sjeverna tribina biti rezervisana za navijače Klisa.

nedim kudra: “vjerujem u svoje momke, dat ćemo sve od sebe”
Nedim Kudra: “Vjerujem u svoje momke, dat ćemo sve od sebe”

FK Klis je objavio da su od rukovodstva NK Čelik dobili informaciju da će večerašnji susret iz svečane lože na stadionu Bilino Polje posmatrati kompletan stručni štab i igrači A fudbalske Reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji u Trening centru FS BiH u Zenici obavljaju pripreme za mečeve 3. i 4. kola kvalifikacija za EURO 2024. godine, na što su posebno ponosni.

nedim kudra: “vjerujem u svoje momke, dat ćemo sve od sebe”
Nedim Kudra: “Vjerujem u svoje momke, dat ćemo sve od sebe”

radiokonjic.ba

11.06.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima