Drugi upravo čitaju

Mostarac Sanjin Hasanović pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli “Kadrija Delalić”

Pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli „Kadrija Delalić" je Mostarac...

Udruženje antifašista Konjic 3. marta organizuje obilazak spomen-obilježja

Udruženje antifašista Konjic 41-45 i 92-95 povodom 3. marta,...

Igman pobijedio Široki Brijeg rezultatom 1:0

FK Igman je danas u okviru 21.kola WWin lige...

U Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli “Kadrija Delalić”

Danas je u Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli...

Grad Konjic: 200 KM iz gradskog budžeta za sve konjičke maturante srednjoškolce

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić izjavio je za radiokonjic.ba da su pokrenute aktivnosti da svi konjički maturanti, koji ove godine završavaju srednjoškolsko obrazovanje, dobiju po 200 KM.  

„Uvažavajući situaciju u kojoj se nalazimo, inflaciju koja je bila u protekloj godini kao i ovoj, htjeli smo i tražili način kako da na najbolji način pomognemo roditeljima maturanata srednje škole. Analizirali smo mogućnosti unutar budžeta šta možemo uraditi, tako da smo pripremili Odluku koja će se naći na prvoj narednoj sjednici Gradskog vijeća da svim maturantima Srednje škole omogućimo jednu jednokratnu naknadu koja će biti u iznosu od 200 KM“ – izjavio je za radiokonjic.ba gradonačelnik Ćatić.    

„Grad Konjic u kontinuitetu nastoji da pomaže mladim ljudima, kada je u pitanju obrazovanje. Kada su u pitanju stipendije proširivali smo obim prava da što veći broj mladih dobije stipendiju:  studenti, učenici generacije osnovnih i srednjih škola, reprezentativci, najuspješniji učenici u srednjoj školi. Također smo pretprošle godine krenuli sa dodjelom stipendija za srednjoškolce koji se obrazuju za zanate. Cilj nam je jednostavno da što više pomognemo mladim ljudima u procesu njihovog obrazovanja“ – istaknuo je gradonačelnik Ćatić.

radiokonjic.ba

12.05.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima