back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

Druga osnovna škola Konjic: Održan Proljetni bazar “Kad se male ruke slože”

Cilj održavanja ovog bazara je prikupiti sredstva za učenike u stanju socijalne potrebe

Vijeće roditelja zajedno sa menadžmentom Druge osnovne škole Konjic, organizovalo je školski bazar pod nazivom “Kad se male ruke slože” u holu škole. Na školskom bazaru izloženi su kreativni radovi učenika, kolači, zimnice i drugi prozvodi mališana.

Školskom bazaru odazvao se veliki  broj učenika, roditelja, nastavnika i drugih gostiju koji su došli da podrže ideju osnovne škole.

Direktorica Druge osnovne škole, Munevera Tinjak posebno je istaknula važnost kvalitetne saradnje između nastavnika i roditelja kada  je u pitanju organizacija događaja kao što je školski bazar.


“Danas sam prezadovoljna. Ovo je prvi put da Druga osnovna škola, organizuje školski bazar pod sloganom “Kad se male ruke slože.” Ovo je samo dokaz izuzetno dobre saradnje roditelja i škole. U organizaciji Vijeća roditelja i menadžmenta škole, odazvalo se 50 odjeljenja. Ovdje su predstavnici  roditelja, koji su za štandom i učenici, a u isto vrijeme odvija se nastava ovdje i u područnim školama. Nastavničko vijeće je oformilo Komisiju koja će danas u 17 sati vidjeti koliko je bilo novca i onda će odrediti za šta će ići ta sredstva. Danas je lijepo biti zaposlenik, roditelj i učenik Druge osnovne škole Konjic.”

Ni roditelji nisu skrivali svoje oduševljenje organizacijom ovog događaja. Razgovarali smo sa nekima od njih.

“Ovo je nešto izuzetno dobro, kako za učenika, tako za nastavnike Druge osnovne škole, ali naravno i za nas roditelje kad na kraju znamo cilj ove manifestacije i gdje će otići taj novac. Djeca su od samog jutra presretna, izuzetno mi je drago što je organizovan ovakav događaj.” izjavio je Irfan Jazvin.

“Drago mi je da sam prisustvovala ovom događaju. Djeca pomažu drugoj djeci, to treba  pozdraviti. Atmosfera je savršena, organizacija odlična. Ja sam iskreno sretna, kupila sam cvijeće, neke ručne radove i puno slatkiša.” kazala je Amela Ramić.

Bazar je posebna radost za učenike Druge osnovne škole, koji su  uz pomoć roditelja i nastavnika  vrijedno radili kako bi prikupili što više sredstava za one kojima je to potrebno. Učenici ističu, da je ovo dogođaj kojem bi se opet rado odazvali. Sa učenicima se danas družio i gradonačelnik Konjica, Osman Ćatić koji je svojim prisustvom dao podršku organizaciji bazara, posebno istaknuvši važnost podrške ovakvim događajima.

“Drago mi je da sam dio ovakvih prilika koje omogućavaju  građanima da dođu i  učestvuju u kreiranju budžeta za  određene aktivnosti za djecu ove škole koja nisu u mogućnosti  finansirati  ih, a u sklopu  su nastavnog plana. Pokušao sam da obiđem svaki stol i da sa svakog stola uzmem po nešto, na osnovu sugestija i prijedloga djece. Stolovi su sadržajni, raznovrsni i izuzetno kreativni. Djeca su svojim ponašanjem mamila svakog od nas da priđemo stolu i borilli su se da što više zarade. Interesantno bi bilo da znamo koji stol je danas najviše zaradio, pa možda i da ih nagradimo.” naveo je Ćatić.  


 Iz Druge osnovne škole poručili su da će i narednih godina organizovati bazar, s obzirom na to da je ove godine posjećenost bila velika, a atomosfera odlična.

radiokonjic.ba

12.5.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima