Drugi upravo čitaju

Mostarac Sanjin Hasanović pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli “Kadrija Delalić”

Pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli „Kadrija Delalić" je Mostarac...

Udruženje antifašista Konjic 3. marta organizuje obilazak spomen-obilježja

Udruženje antifašista Konjic 41-45 i 92-95 povodom 3. marta,...

Igman pobijedio Široki Brijeg rezultatom 1:0

FK Igman je danas u okviru 21.kola WWin lige...

U Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli “Kadrija Delalić”

Danas je u Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli...

Jablanica: „Povjerenje i kohezija kao javno dobro: uloga lokalne uprave“

Danas je u Jablanici održan susret pod nazivom „Povjerenje i kohezija kao javno dobro: uloga lokalne uprave“, koji je okupio gradonačelnike, načelnike, te predstavnike gradova i općina iz 24  bosanskohercegovačke općine i grada, kao i predstavnike Evropske unije u BiH, Ujedinjenih nacija u BiH, Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE), Misije u BiH i Vijeća Europe – Ured u Sarajevu.

O ovom događaju medijima su govorili Johann Sattler, šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH, dr. Ingrid Macdonald, rezidentna koordinatorica UN-a u BiH, ambasador Brian Aggeler, šef Misije OSCE u BiH, Bojana Urumova, šefica ureda Vijeća Evrope u Sarajevu i Damir Šabanović, načelnik općine Jablanica.

Dijalog je predstavio platformu za razmjenu dosadašnjih pozitivnih iskustava i praksi lokalnih uprava koje doprinose izgradnji povjerenja i kohezije unutar i između zajednica.

Ovaj događaj je organizovan u sklopu projekta Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini, koji finansira Služba za instrumente vanjske politike Evropske unije u okviru Instrumenta za susjedstvo, razvoj i međunarodnu saradnju, a zajedno provode Evropska unija u BiH, Ujedinjene nacije u BiH, Misija OSCE-a u BiH i Vijeće Europe.

Predstavnik Grada Konjica, u ime gradonačelnika, je bio pomoćnik gradonačelnika Adnan Špago.

jablanica: „povjerenje i kohezija kao javno dobro: uloga lokalne uprave“
Jablanica: „Povjerenje i kohezija kao javno dobro: uloga lokalne uprave“

EU/UN/OSCE/Vijeće Evrope/radiokonjic.ba

14.07.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima