back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

KK Konjic se plasirao u finale A2 lige FBiH Jug

Košarkaški klub Konjic je danas u gostima sa Ilidžom odigrao 3. utakmicu plej-ofa A 2 lige FBiH u kojoj su Konjičani pobijedili rezultatom 68:88, i tako se plasirali u finale A2 lige FBiH Jug.

Podsjećamo da je u prvoj utakmici ekipa Ilidža bila pobjednik na svom terenu, potom su  Konjičani slavili u uzvratnoj utakmici u Konjicu, te je današnji susret odlučivao o finalisti, a boljom igrom danas, KK Konjic je krunisao uspješan nastup ove sezone i obezbijedio finale, u kojem će im protivnik biti ekipa Studenti iz Sarajeva.

Edin Madžak, trener KK Konjic, je za radiokonjic.ba izjavo da je ovo veliki uspjeh za mladu ekipu Konjica.

“Naš protivnik u finalu je ekipa Studenti, druga ekipa sarajevske Bosne, koja je neporažena u prvenstvu, a u kojoj igra nekoliko igrača iz prvog tima Bosne. Oni su favoriti, ali mislim da ćemo se i mi u finalu pitati jer imamo kvalitet i u zadnje vrijeme smo podigli formu sa više treninga. Daćemo sve od sebe, ne bojimo se, optimista sam” – izjavio je trener Madžak, koji je rekao da će u finalu će biti odigrane dvije utakmice, od kojih se prva igra u Sarajevu narednog vikenda, a druga bi trebalo u Konjicu. Ukoliko bude neriješeno, igraće se i treća utakmica.

Ukoliko u Sportskoj dvorani Konjic počne postavljanje parketa ovih dana, pokušat ćemo iznaći neko rješenje, rekao je Madžak.

U ekipi Konjica Bećirović je postigao 21 poen, Kozić 15, Graho 14.

radiokonjic.ba

05.05.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima