Drugi upravo čitaju

Konjic: 21. Festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH počinje 23. aprila

21. Festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH održat će se u Konjicu u  periodu od 23. do 30. aprila. Na ovogodišnjem festivalu učestvovat će 19 pozorišnih grupa od kojih je 7 predstava u produkciji školskih, a 12 predstava u produkciji pozorišnih grupa.

„Učestvovat će oko 400 srednjoškolaca. Očekujemo značajniju posjetu na ovogodišnjem festivalu nego što je to bilo na prethodnim festivalima. Pokušat ćemo napraviti dogovor sa Srednjom školom Konjic, da oni u vrijeme kad njima odgovara, dođu i pogledaju jednu predstavu“ – kazao je Sejo Fišić, sekretar Amaterskog pozorišta „Neretva“ Konjic.

„Ovogodišnji članovi žirija su tri mlade osobe, to su: Lorena Trogrlić, glumica iz Kiseljaka, zatim  Kerim Čutuna, mladi ljudi ga prepoznaju po filmu Danisa Tanovića „Deset u pola“  i mislim da bi on mogao privući značajniji broj mladih ljudi, a treći član je Konjičanin Dino Kerić, apsolvent glume na Dramskoj akademiji u Tuzli. On je bivši član amaterskog pozorišta, mislim da je jedna lijepa prilika da on otvori ovogodišnji festival. On će ujedno biti voditelj dramske radionice kao i okruglog stola“ – kazao je Fišić.

„Svaki dan će se igrati tri predstave, a počinju se igrati u 17:30h. Festivalski dan se završava okruglim stolom u 22h. “ – naveo je Fišić.

radiokonjic.ba

18.04.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima