Drugi upravo čitaju

Mostarac Sanjin Hasanović pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli “Kadrija Delalić”

Pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli „Kadrija Delalić je Mostarac...

Udruženje antifašista Konjic 3. marta organizuje obilazak spomen-obilježja

Udruženje antifašista Konjic 41-45 i 92-95 povodom 3. marta,...

Igman pobijedio Široki Brijeg rezultatom 1:0

FK Igman je danas u okviru 21.kola WWin lige...

U Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli “Kadrija Delalić”

Danas je u Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli...

Konjic: Tokom vikenda će se održati 8.Neretva Media regata

U okviru Manifestacije Dani Grada Konjica, Udruženje građana “Zelena rijeka” 24. i 25. juna organizuje 8. Neretva Media regatu, koja će i ove godine okupiti oko pedeset medijskih radnika iz 24 bh. medija

8. Neretva Media regata se organizuje u saradnji sa Gradom Konjicom i Agencijom za ekonomski razvoj “Prvi korak” iz Konjica, te podršku mnogih sponzora iz Konjica. Kako bi se zahvalil svim bh. medijima koji su pružili podršku u zaštiti rijeke Neretve, Udruženje građana “Zelena rijeka” prije osam godina pokrenulo je događaj Neretva Media regatu, koja svake godine okuplja medijske radnike kako se družili, vidjeli šta su zapravo zaštitili ali i upoznali ostale prirodne ljepote Konjica, te kako bi stekli nova iskustva i poznanstva. Tako će ove godine 8. Neretva Media regata okupiti oko pedeset učesnika iz 24 bh. medija, kazala je za radiokonjic.ba u ime Udruženja građana “Zelena rijeka” Samra Čomor- Bekirović.

“Prethodnih godina pa tako i ove, želimo da novinari dožive avanturu, osjete adrenalin i da nešto novo nauče. Zbog toga smo uspostavili neki sistem gdje vodimo novinare i medije u našem gradu, te smo ih vodili u Zavičajni muzej, Rodnu kuću Zuke Džumhura, Titov bunker kako bi vidjeli da Konjic nije samo Neretva nego i nešto više. Onda su oni pisali reportaže, pravili video uretke, fotografije i sve je to obišle ne samo BiH, nego i regiju” izjavila je Čomor Bekirović.

konjic: tokom vikenda će se održati 8.neretva media regata
Samra Čomor-Bekirović

Prvog dana Neretva Media regate, učesnici će prisusvovati aktivnostima koje će se održati u Titovom bunkeru a u okviru manifestacije Dani Grada Konjica, a drugog dana očekuje ih rafting koji je takmičarskog karaktera.

“U sobotu će učesnici prisustvovati Otvaranju centra za posjetioce na prostoru Titovog bunkera. To nam je i bio cilj, da na jednom mjestu čuju nešto više o Konjicu, tako da nam je uvijek zadovoljstvo iskorisitit naše medije i poznanstva koja imamo kao bi se lijepo prezentovalo javnosti. Drugi dan učesnike očekuje rafting na Neretvi, gdje formiramo nekoliko timova koji će se spuštati raftingom. Zbog toga, biramo da kombinujemo ljude iz različitih medija da budu u jednom timu kako bi stekli i nova poznanastva, iskustva ali i družili se, a možda i pobjedili odnosno bili najbrži u spustu Neretvom” izjavila je.

Nagrade za pobjednike su simbolične, ali je iskustvo, zabava i novo poznanastvo koje učesnici steknu tokom Media regate, mnogo važnije. A kako bi se što ljepše zabavili i bolje prikazali te promovisali ovaj događaj, organizatori su ove godine uveli i neke novine.

Bilo da pobjede ili ne, učesnici će zasigurno nositi lijepa sjećanja iz Konjica kao što je to bilo proteklih sedam godina, poručili su iz Udruženja građana “Zelena rijeka” koji spremno dočekuju ovogodišnju pomenutu manifestaciju.

radiokonjic.ba

21.06.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima