-1.5 C
Konjic
9 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Konjic: više od stotinu gimnastičara i gimnastičarki na “Kupu prijateljstva”

“Gimnastika se vratila u Konjic na velika vrata”

Danas (14.10.2023.) se u Sportskoj dvorani u Konjicu  održalo takmičenje u ženskoj i muškoj sportskoj gimnastici pod nazivom „Kup prijateljstva“ čiji je organizator i domaćin GK „Zvjezdice“ Konjic. Svoje vještine pokazali su  gimnastičari i gimnastičarke iz nekoliko gradova Bosne i Hercegovine. Nažalost, zbog zdravstvenih problema i aktuelnih viroza tri kluba su otkazala učešće, dva iz Doboja i jedan iz Zenice.

konjic: više od stotinu gimnastičara i gimnastičarki na "kupu prijateljstva"
Konjic: više od stotinu gimnastičara i gimnastičarki na "Kupu prijateljstva"

Adanan Džumhur trener GK Zvjezdice, domaćin ovog takmičenja je izjavio:

                “Ovo je 2.Kup prijateljstva koji organizujemo, pored internog takmičenja Zvjezdice kup. Imali smo 8 prijavljenih klubova ali nam nisu iz zdravstvenih razloga došli članovi kluba Viner iz Zenice i klubova Olimp i Sparta iz Doboja. Pored toga, na Kupu prijateljstva imamo više od 100 takmičara. Ponosan sam što smo vratili gimnastiku u Konjic na velika vrata. Naš grad je pozicionaran na mapi gimnastičkih sportova u BiH.

Gimnastičarke iz kluba domaćina GK Zvjezdice postigle su odlične rezultate:

Kadetkinje (10-11 god)- 3 mjesto ekipno; Mlađe juniorke (12-13 god)- 1 mjesto ekipno; Mlađe juniorke pojedinačno: Farah Džumhur 3.mjesto i Ena Macić 4. mjesto.

radiokonjic.ba

14.10.2023.

[email protected]

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima