back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

Konjičanka Almira Lizde šesti put osvajila titulu svjetske prvakinje u powerliftingu !

Svjetsko prvenstvo održano u Mađarskoj

Konjičanka Almira Lizde šestu godinu već uspješno nosi titulu svjetske prvakinje i dokazuje da se upornost, trud, treninzi i požrtvovanost isplate za postavljeni cilj.

Naime, Almira je danas (14.10.2023.) šesti put potvrdila da je najjača, podignuvši 235kg čime je osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj, u gradu Kiskunfélegyháza.

Nakon još jedne pobjede i potvrđene titule za Radio Konjic je izjavila:

“Ja se cijelu godinu spremam za ovo takmičenje da odbranim titulu svjetske prvakinje, i uspjela sam u tome. Konkurencija je bila jaka sa 18 takmičarki u mojoj kategoriji, na svu sreću nije bilo povreda, ekipa je dobro, svi smo pozitivni, sretni i zadovoljni i idemo dalje. Moj rekord, svjetski rekord od 245 kg i dalje stoji, i možda ga sljedeće godine ponovo oborim.”

Prije nepunih mjesec dana učestvovala je na otvorenom prvenstvu u dizanju tegova u Tivtu, Porte Montenegro u Crnoj Gori, i tu je bila prva.  Tada je za Radio Konjic izjavila da joj je to prvenstvo bila provjera spreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo u powerliftingu u Mađarskoj, i da joj je cilj šesti put zaredom osvojiti zlato.

konjičanka almira lizde šesti put osvajila titulu svjetske prvakinje u powerliftingu !
Almira Lizde sa trenerom Almirom Karkeljom pred nastup na prvenstvu

U tome je uspjela i ekipa radio Konjica upućuje čestitke.

radiokonjic.ba

14.10.2023.

amra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima