back to top

Drugi upravo čitaju

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Radio Konjic danas slavi 32 godine rada

Na današnji datum, 4. april 1992. godine, Konjičane i...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici...

UŽ “Nera“: Održano predavanje o položaju Romkinja u BiH

Na današnjoj radionici naziva “Kreiranje sigurnih prostora za marginalizirane...

Premijerka HNK-a Buhač i zamjenik predsjedavajućeg Skupštine HNK-a Tomislav Martinović posjetili Konjic

Danas su premijerka Hercegovačko-neretvanskog kantona Marija Buhač i zamjenik...

Merhamet Konjic provodi akciju “Iftari i ramazanski paketi”

Regionalni odbor “Merhamet” Mostar zajedno sa osnovnim odborima i ovog ramazana organizuje akciju “Iftar i ramazanski paketi” na području Hercegovine. Merhamet Konjic, također, učestvuje u pripremi i distribuciji ramazanskih prehrambenih paketa i iftara postačima u stanju potrebe, te u organizovanju zajedničkih iftara u povratničkim džematima. Na području Konjica za vrijeme ramazana bit će podijeljeno 100 prehrabmeno-higijenskih paketa, kao i veliki broj iftara na kućne adrese, kazao je za radiokonjic.ba sekretar Osnovnog odbora Merhameta Konjic, Jasmin Ahmić.

“Ove godine nastavljamo akciju organizovanje iftara u povratničkim džematima, posebno u istočnoj Hercegovini. Mi u našoj narodnoj kuhinji u Jablanici pripremamo obroke i onda tim ljudima, povratnicima za koje možemo reći da su i zaboravljeni, posjetimo ih i uručimo obroke uz druženje. To je jedna lijepa priča. Osim toga, u toku ramazana, podijelit će se i oko 700 paketa korisnicima na području Hercegovine. Stotinu porodica u Konjicu, koji su u stanju potrebe, dobit će prehrambeno-higijenske pakete.”– kazao je Ahmić, dodavši da će od 14. marta početi akcija prikupljanja namirnica, koja je organizovana u saradnji s obrazovnim institucijama.

“Od četvrtka imamo akciju koju organizujemo u saradnji s obrazovnim institucijama, gdje ćemo postaviti naše kartonske bazene u koje će djeca moći da doniraju namirnice i higijenske proizvode.”- naveo je Ahmić.

merhamet konjic provodi akciju "iftari i ramazanski paketi"
Sekretar Osnovnog odbora Merhameta Konjic, Jasmin Ahmić.

Svi oni koji žele posredstvom Merhameta pomoći ljudima u potrebi mogu to učiniti uplatom sredstava, doniranjem prehrambeno-higijenskih proizvoda ili uručivanjem iftara na adrese.

“Merhamet djeluje tokom cijele godine, a prošle smo podijelili 600 paketa na području Konjica, to nije mali broj. Kompanija “Konjic karton” d.o.o. i ove godine donirala je 50 paketa za osobe u stanju potrebe pred ramazan što je bila lijepa uvertira. Pozivamo i sve druge ljude koji žele da pomognu, ili žele da vide na koji način mi dijelimo pakete i iftare da prisustvuju. Ponosan sam na ono što radimo”- poručio je Ahmić.

Potrebe korisnika Merhameta su različite.

“Mi imamo oko 150 porodica na području Konjica koje pomažemo. Nisu svi u istoj potrebi, nekome je potrebno donirati jedan paket mjesečno, a nekome je potrebno nekoliko puta godišnje. Svakako postoje i vanredne situacije kada se ljudi uslijed nekih nedaća javljaju Merhametu i tada smo mi tu da pružimo pomoć”- naveo je Ahmić.

Sredstva za akciju “Iftar i ramazanski paketi” moguće je donirati u Regionalnom odboru Merhameta Mostar i Osnovnim odborima Merhameta u Konjicu i Jablanici.

radiokonjic.ba

12.03.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima