16.5 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Ministar Velagić: Sutra će biti objavljen konkurs za kantonalne stipendije

Ministar obrazovanja nauke, kulture i sporta HNK prof.dr. Adnan Velagić govorio je danas u programu Radio Konjica, prvi put od imenovanja na ovu funkciju. Tokom razgovora, u kojem je govorio o aktivnostima koje ministarstvo planira realizovati u narednom periodu, ministar je najavio da će sutra, 22. 11. 2023., biti objavljen Javni poziv za stipendije koje dodjeljuje Vlada HNK, a koji će sadržavati neke novine.

„U razgovorima smo predlagali novine za stipendiranje za deficitarna zanimanja kojih nedostaju na tržištu. Svi smo svjesni da je sve manje zanatlija, koji često nalaze svoj put izvan Bosne i Hercegovine. Na ovaj način pokušavamo da ih zadržimo ovdje, ali i da deficitarni kadar u našem kantonu pokušamo nadoknaditi. Tek smo na početku mandata, prva je sedmica rada, ali svakako da su ovo neki od prijedloga kako da unaprijedimo naše školstvo“- kazao je Velagić.

ministar velagić: sutra će biti objavljen konkurs za kantonalne stipendije
Ministar Adnan Velagić

„Konkurs bi trebalo sutra da bude biti objavljen. Iznos stipendija ostaje isti kao i prošle godine. Ovo je prilika da obradujem naše studente, neka prikupljaju dokumentaciju i neka se prijave, a mi ćemo se potruditi da svi koji predaju relevantnu dokumentaciju dobiju stipendiju“- istaknuo je Velagić.

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK kazao je da će Ministarstvo nastojati biti podrška javnim visokoškolskim ustanovama, Sveučilištu i Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru, te da će se posebna pažnja posvetiti praćenju standarda koji su potrebni kako bi visokoškolske ustanove dobile sve potrebne akreditacije i certifikate.

radiokonjic.ba

21.11.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima