back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

Ministarstvo za pitanja boraca HNK: Javni poziv za podnošenje zahtjeva za preventivne zdravstvene preglede boraca u HNK

Ministarstvo za pitanja boraca HNK je objavilo Javni poziv za podnošenje zahtjeva za preventivne zdravstvene preglede boraca u HNK.

Predmet Javnog poziva je pružanje usluge preventivne zdravstvene preglede boraca u HNK, koji su bili izloženi traumatskim događajima izloženim u ratu, a koji se izvjesno vrijeme nisu podvrgli redovnim zdravstvenim pregledima.

U cilju prevencije najčešćih oboljenja, te brige o vlastitom zdravlju, ovim Javnim pozivom pozivaju se branioci da se prijave na preventivne zdravstvene preglede.
Korisnici programa su: učesnici rata-demobilisani branioci, ratni vojni invalidi, te dobitnici ratnih priznanja i odlikovanja.
Prioritet za učestvovanje u Programu imaju nezaposleni demobilisani boric i ratni vojni invalidi koji se u zadnjih pet godina nisu podvrgli liječničkim pretragama.

Opširnije informacije na sljedećem linku:
https://www.mbhnz-k.ba/bs/novosti/javni-poziv-za-podno%C5%A1enje-zahtjeva-za-preventivne-zdravstvene-preglede-boraca-u-hnk

radiokonjic.ba
01.05.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima