back to top
25.5 C
Konjic
25 Jula, 2024

Na 5.Grawe konjičkom ceneru najbrži su bili Olivera Jevtić i Stanly Kipruto

Nakon proglašenja najbržih učesnika, publiku oduševili Frenkie, Kontra, Indigo i DJ Soul

Uspješno je okončan 5. Grawe konjički cener, koji je od ove godine dio Konjic summer festa i održava se u okviru Dana grada Konjica.

Učesnici utrke su osim 10 trčali i 5 kilometara, štafetu, te su proglašeni najbrži Konjičanin i najbrža Konjičanka.

Na 10 kilometara najbrža je bila u kategoriji žena Olivera Jevtić. Ona se 33 godine bavi atletikom, osvajačica je evropske srebene medalje 2006.godine, državna rekorderka Srbije u 11 disciplina.

na 5.grawe konjičkom ceneru najbrži su bili olivera jevtić i stanly kipruto
Olivera Jevtić najbrža učesnica 5. Grawe konjičkog cenera

Za ovu trku je rekla da joj je povratak nakon dužeg vremenskog perioda, i tek posljednjih nekoliko dana se pripremala za ovu utrku te pobjedu smatra velikim uspjehom budući da je pobijedila samu sebe jer je imala dugu pauzu i ovim je pokazala da je vrijeme za nove početke.

Među muškarcima je najbrži bio Stanly Kipruto. Za radiokonjic.ba je poručio da je zadovoljan utrkom i organizacijom te da jedva čeka narednu godinu i novu utrku. Konjic mu se veoma dopada i raduje se novoj posjeti.

na 5.grawe konjičkom ceneru najbrži su bili olivera jevtić i stanly kipruto
Stanly Kipruto najbrži učesnik 5. Grawe konjičkog cenera

U muško-ženskoj štafeti najbolji su bili Esad Bijedić i Amina Harbat. Drugo mjesto osvojili su Emir Hastor i Aida Hastor, dok su treći bili  Mirsad Fulan i Emina Begić.

Najbrža Konjičanka je Melisa Fišić, a najbrži Konjičanin Ali Halilović.

na 5.grawe konjičkom ceneru najbrži su bili olivera jevtić i stanly kipruto
Nudžejma Alić sa nepunih 12 godina istrčala 10 kilometara

Nudžejma Alić je jedna od najmlađih učesnica koja je istrčala 10 kilometara. Kaže da je trenirala sa ocem i da je znala da će uspjeti istrčati svih deset kilometara, a planira se prijaviti i naredne godine.

Podršku ovogodišnjem 5. Grawe konjičkom ceneru dao je i gradonačelnik Osman Ćatić svojim učešćem čime je ispunio obećanje. Naime, on je prošle godine obećao da će istrčati utrku u skladu sa svojim mogućnostima a kako kaže – obećanje je dug. Za Radio Konjic poručuje da je ova manifestacija od značaja za grad Konjic jer okuplja veliki broj učesnika, gostiju našeg grada i da se proširuju sadržaji same manifestacije što je za pohvalu. S druge strane, više od 500 učesnika može motivisati i druge da se počnu baviti sportom, što je posebno važno za djecu.

na 5.grawe konjičkom ceneru najbrži su bili olivera jevtić i stanly kipruto
Podršku 5. Grawe konjičkom ceneru dao je i gradonačelnik Osman Ćatić

Mahir Mujić, organizator i idejni tvorac Konjičkog noćnog cenera nakon okončane glavne utrke poručio je da je izuzetno zadovoljan kako je sve proteklo, te poručio da će ova manifestacija nastaviti sa razvojem i siguran je da će u narednim godinama tokom održavanja Konjičkog noćnog cenera grad živjeti na poseban način, prosperirati na svim poljima a posebno kroz turizam jer ovaj grad ima mnogo toga za ponuditi. Cilj je da tokom održavanja Konjic summer festa u grad dolazi nekoliko hiljada učesnika i  da svi budu zadovoljni.

na 5.grawe konjičkom ceneru najbrži su bili olivera jevtić i stanly kipruto
Frenkie, Kontra, Indigo i DJ Soul napravili su odličnu atmosferu

Zadovoljna je bila i publika koja je nakon  ceremonije proglašenja najboljih, najbržih učesnika uživala u koncertu kojeg su priredili Frenkie, Kontra, Indigo i DJ Soul.

01.07.2023.

radiokonjic.ba

amra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]