back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

Nove snježne padavine uzrokuju zastoje na putevima

Iz BIHAMK-a su informisali da je na širem području Jablanice, Konjica, Kupresa i Prozora, kao i na putu Livno-Bosansko Grahovo zbog sniježnih vijavica i zaglavljenih teretnih vozila često dolazi do zastoja. Apeluje se na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na dionicama Livno-Šuica (Borova Glava) i Posušje-Jablanica (Blidinje) zabranjeno je kretanje za teretna vozila, a na putu Mostar-Jablanica-Konjic za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.
Iz Službe za Civilnu zaštitu i vatrogastvo Konjic su informisali da su danas uposlenici sa mehanizacijom bili angažovani na raščišćavanju snijega u Bijeloj, Krnjići, te na području MZ Neretvica, Gradac i Gorica.
Iz JKP Standard Konjic su informisali da su trenutno angažovani sa čišćenju snijega sa kolovoza i pješačkih staza sa raspoloživom mehanizacijom u gradskom području i prigradskim naseljima.
“Planirano je večeras čišćenje do Spiljana, Džajića i Bijele. Pratimo situaciju i na terenu smo” – izjavio je Samir Memić, direktor JKP Standard Konjic.

BIHAMK/radiokonjic.ba

01.03.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima