back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

Održana 11.sjednica Skupštine HNK-a

Skupština Hercegovačko-neretvanskog kantona na danas održanoj 11. sjednici usvojila je Prijedlog Odluke o kreditnom zaduženju HNK u 2024. godini za provođenje Projekta prilagodbe hotela Ero za smještaj kantonalnih tijela uprave. Kreditno zaduženje iznosi 15 miliona KM. Istaknuto je kako će se dovršenjem prilagodbe hotela troškovi iznajmljivanja prostora za smještaj kantonalnih tijela uprave smanjiti za oko 2 miliona KM na godišnjem nivou.

Skupština je, također, usvojila Odluku o usvajanju Izvještaja o izvršavanju Budžeta HNK za 2023. godinu i Prijedlog Odluke o usvajanju Izvještaja o izvršavanju Tekuće pričuve Budžeta HNK za 2023. godinu.

Također, usvojila je  Izvještaj o radu Kantonalnog suda u Mostaru za 2023. godinu. Istaknuto je kako su se poslovi sudske uprave u toku 2023. godine obavljali u okviru tri unutrašnje organizacijske jedinice i to: Pisarnice suda, Odsjeka asistenata sudaca i Odsjeka finansijskih, računovodstvenih i pomoćno tehničkih poslova. Poslovima i radom sudske uprave osigurani su svi uslovi za pravilan i efikasan rad Suda.

Usvojen je i  Prijedlog zakona o prestanku važenja Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode za koje nisu potrebna dodatna finansijska sredstva. Cilj je otklanjanje različnoga postupanja po primjeni istog zakona te će u predstojećem periodu u ovim pitanjima biti primjenjivani federalni propisi.

radiokonjic.ba/vladahnk.ba

07.05.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima