7.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Outdoor resort “Visit Konjic”: Mjesto gdje počinje avanturizam

Na području MZ Bijela, na ulazu u naselje Mladeškovići, s lijeve strane puta, dočekat će vas novoizgrađeni Outdoor resort “Visit Konjic”, koji je u vlasništvu bračnog para Sanjina i Amele Bubalo. Oni su 2019.godine kupili deset dunuma zemljišta i krenuli s izgradnjom centra koji je ponudio nove sadrzaje kada je u pitanju outdoor turizam. U početku nije bilo lako, kaže Sanjin, jer se ubrzo desila korona, koja je stopirala sve njihove aktivnosti.

outdoor resort "visit konjic": mjesto gdje počinje avanturizam
Sanjin Bubalo sa sinom Farisom

“Kupovinom zemljišta 2019.godine odmah smo krenuli s izgradnjom centra, no onda 2020.godine dolazi korona, koja sve stopira, ali uz našu snalažljivost i saradnju sa svim našim partnerima, u potpunosti smo morali promijenti naše poslovanje, odnosno usmjeriti se na team building grupe i IT kompanije iz BiH. Tu godinu smo preživjeli, i onda smo tokom 2021. ponovo nastavili radove na centru, a već u 2022.godine je jednim dijelom naš centar zaživio. U ovoj 2023.godini imamo grupe koje dolaze iz mnogih država, kao i pojedine ambasadore, što nam pričinjava zadovoljstvo da možemo BiH i Grad Konjic prezentirati u pozitivnom smislu”-kazao je Bubalo.

outdoor resort "visit konjic": mjesto gdje počinje avanturizam
Umjetna stijena z apenjanje i Via feratu

U sklopu Outdoor resorta “Visit Konjic” nalazi se adrenalin park koji se sastoji od baznog objekta “Pentagon”, u kojem se nalazi prijemni dio, prostor za opremu, a na spratu deset dvokrevetnih soba. Ovaj objekat je visećim mostom povezan sa umjetnom stijenom za penjanje, koja omogućava i korištenje Via ferate. Uz glavni objekat nalazi se u kamenu izgrađena kuća, koja je ustvari kuhinja za pripremanje obroka za goste, te šadrvan koji nudi ugodan prostor za odmor i rekreaciju.

“Centar je već nekih 50% izgrađen i obuhvata adrenalin park  sa umjetnom stijenom za penjanje, Via feratu i viseći most. Unutar centra imamo deset dvokrevetnih soba, juicy-smoothie-healty bar i prijemni dio za goste. Naravno, agencija “Visit Konjic” i dalje nastavlja raditi jednodnevne i višednevne programe koji su bazirani na vodenim i kopnenim aktivnostima”-naveo je naš sagovornik.

outdoor resort "visit konjic": mjesto gdje počinje avanturizam
Outdoor resort "Visit Konjic": Mjesto gdje počinje avanturizam

Izgradnjom Outdoor resorta “Visit Konjic” obogaćena je turistička ponuda Konjica, jer se turistima nude različiti avanturistički sadržaji, koji su na nivou evropskih centara.

“Konjic je centralni dio BiH, srce naše države i htjeli smo napraviti nešto što će turistima uvijek biti interesantno. Inače, Grad Konjic je prepoznatljiv po outdoor turizmu, a puno nam znači, kada turisti koji nas posjećuju, kažu, da smo, kada nas uporede sa evropskim i svjetskim centrima, jedan od najboljih outdoor centara. Nedavno smo imali posjetu ambasadora Norveške u BiH, koji je kazao da naše usluge ne zaostaju za onim u Norveškoj i u rangu su njihovih tamošnjih agencija. To nam je pokazatelj da idemo u pozitivnom smjeru”-kazao je Bubalo.

On ističe da u narednom periodu imaju u planu i dogradnju centra, čime će ponuditi nove sadržaje za sve generacije.

outdoor resort "visit konjic": mjesto gdje počinje avanturizam
Outdoor resort "Visit Konjic": Mjesto gdje počinje avanturizam

“Planiramo u budućnosti da nastavimo dogradnju našeg centra, gdje ćemo imati veliki bazen otvorengo tipa sa sedam eko-bungalova, velikom glamping-camping zonom, a uradit ćemo i zipline. Imaćemo raznolike sadržaje za sve uzraste, od 5 do 75 godina”-naveo je Sanjin Bubalo, vlasnik agencije “Visit Konjic”.

Konjic je idealno mjesto za razvoj outdoor turizma. Trenutno ima nekoliko sličnih centara koji nude različite sadržaje, a za očekivati je da će ih u narednim godinama biti još više, jer prostora za nove sadržaje, inovativne ideje i projekte ima dovoljno za sve turističke radnike i agencije u Konjicu.

radiokonjic.ba

03.08.2023.

[email protected]

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima