7.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Plivački miting “Suljo i Mujo” u petak i subotu, 21 i 22. jula, u Lisičićima

Sportsko društvo Lisičići-Konjic organizuje kulturno sportsku manifestaciju „Lisičići 2023“ u okviru koje će se održati 27 Plivački miting pod nazivom „Suljo i Mujo“, u znak sjećanja na šehide i poginule borce. Manifestacija traje dva dana u petak 21. jula i u subotu 22. jula, kada će se održati plivački miting. Osim takmičarskog djela, u okviru kulturno zabavnog programa nastupit će Konjički tamburaši i KUD Preporod Konjic.

Sekretar SD „Lisičići“ Konjic, Mensur Duraković, kazao je da i ove godine kao i prethodnih, planirano je održavanje plivačkih utrka, dječijih atletskih igara, kao i održavanje kulturno zabavnog programa u večernjim satima.

“Prvi dan 21. jula u petak otvara se manifestacija, u 18:00 sati su skokovi sa skakaonice u Lisičićima, poslije ovog programa u 20:00 sati su dječije atletske igre. Poslije ovog programa je kulturno zabavni program gdje će nastupiti KUD Preporod i bit će upriličen koncert Konjičkih tamburaša na ljetnoj pozornici. Drugi dan počinje u 11:00 sati otvaranjem mitinga, postorjavanjem i defileom učesnika, naveo je Duraković.”

Takmičari će učestvovati u takmičenju u dvije discipline slobodno i delfin.

“Takmičenje će se održati u dvije najatraktivnije discipline slobodno i delfin, i plivački maraton. Slobodno imamo 50 slobodno mlađu kategoriju do 10 godina, 100 slobodno od 10-12 godina, od 12-14 godina, i preko 15 godina, tako i za delfin ista kategorija, i plivački maraton kao i prethodnih godina 750 metara. Pogodan je za organizovati, skratili smo kako bi olakšali plivačima a i organizatorima zbog mogućih valova i vremenskih neprilika, naveo je Duraković.”

Kada su u pitanju propozicije takmičenja takmičar može nastupiti u maksimalno dvije trke u okviru svoje starosne kategorije.

plivački miting "suljo i mujo" u petak i subotu, 21 i 22. jula, u lisičićima
Plivački miting "Suljo i Mujo" u petak i subotu, 21 i 22. jula, u Lisičićima

“Propozicije su karakteristične na maraton smo ograničili do 10 godina, to nam je bio problem jer se prijave mala djeca, što je nezgodno i zahtjevno. U maratonu su od 10 do 14, i preko 14 godina, svi od aktivnih plivača do rekreativaca, a u 50 i 100 mogu plivati jednu trku i maraton, kazao je Duraković.”

Klubovi i pojedinci koji se prijave na takmičenje snose zakonsku i materijalnu odgovornost za zdravstvenu sposobnost prijavljenih takmičara, dok samostalni takmičari moraju potpisati potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti.

“Klubovi odgovaraju za zdravstveno stanje, jer svi moraju imati zdravstvene preglede. Oni koji nisu aktivni plivači moraju potpisati da su sposobni za takmičenje zdravstveno, a ukoliko je takmičar mlađi od 18. godina potrebno je da roditelji potpišu potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti, također za atletske igre potrebno je dokumentom potvrditi godište, kazao je Duraković”.

Za tri prvoplasirana takmičara u ženskoj i muškoj konkurenciji osigurane su novčane nagrade, diplome i medalje.

radiokonjic.ba

20.07.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima