back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

Pobjeda FC Konjic u uzvratnoj utakmici playouta

Futsal klub Konjic je večeras pobijedio ekipu „Sloboda Kompred“ iz Tuzle u uzvratnoj utakmici playouta za ostanak u Premijer futsal ligi BiH, tako da će biti odigrana i treća utakmica, koja će odlučiti koja od ove dvije ekipe ostaje u elitnom futsal takmičenju naše države.

Konjic je pobijedio rezultatom 2:1, a strijelci za Konjic su bili Debelnogić i Handžić.

Podsjećamo, da je u prvoj utakmici playouta u Tuzli, koja je odigrana 23.aprila, “Sloboda Kompred” pobijedila Konjic rezultatom 8:1.
Treća utakmica, majstorica, igra se u Tuzli 29.04.2023. s početkom u 19:30 sati.

Predsjednik Futsal kluba Konjic Deni Pandža izjavio je nakon večerašnje utakmice da je želja Konjičana da ostanu u Premijer futsal ligi BiH.
Bila je ovo veoma napeta utakmica i do zadnjeg trenutka se nije znalo ko će pobijediti, jer je Sloboda kvalitetan protivnik što su pokazali i ovdje. Mi se okrećemo odlučujućoj utakmici, koja se igra za par dana u Tuzli. 1:1 je u seriji i ko pobijedi u Tuzli ostaje u ligi, a ja se nadam da ćemo smoći snage, volje, energije i želje da pokušamo ostati u ligi. Dosta je uloženo da Konjic ima premijerligaša u futsalu i nadam se da će i dogodine tako ostati“ – izjavio je Pandža, pohvalivši građane koji su pokazali interes za ovu utakmicu i pružili podršku sa tribina.

pobjeda fc konjic u uzvratnoj utakmici playouta
Pobjeda FC Konjic u uzvratnoj utakmici playouta

radiokonjic.ba

26.04.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima