21.5 C
Konjic
1 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Povećan broj konjičkih penzionera koji će moći koristiti besplatno banjsko liječenje

Za razliku od prošle, kada je te usluge moglo koristiti 6 penzionera, ove godine 12 članova Udruženja penzionera/umirovljenika Konjic moći će koristiti besplatno banjsko liječenje. Rezultat je to odluke Federalnog zavoda PIO/MIO -Sarajevo koje je obezbijedilo dodatni broj besplatnih banjskih liječenja  u trajanju od 8 dana.

Jedan konjički penzioner već je iskoristio to pravo, a preostalih pet iz prve grupe to će učiniti u septembru. O tome kojih će još 6 penzionera, članova Udruženja moći koristiti to prave znati će se nakon 18. avgusta kada ističe rok za dostavu potrebne dokumentacije. Novoodabrani će svoje pravo iskoristiti u skladu sa dogovorom sa zaposlenicima liječilišta, a uglavnom se radi o Reumalu u Fojnici.

Ovo pravo mogu ostvariti članovi Udruženja penzionera/umirovljenika Konjic čije zdravstveno stanje zahtijeva banjsku rehabilitaciju,oni čije penzije ne prelaze 1,5 najniže penzije u Federaciji BiH ( 807,25 KM ), koji nemaju druga lična primanja i koji do sada nisu koristili ovaj vid rehabilitacije”-naveo je predsjednik Upravnog odbora Udruženja Edo Hajduk.

povećan broj konjičkih penzionera koji će moći koristiti besplatno banjsko liječenje
Povećan broj konjičkih penzionera koji će moći koristiti besplatno banjsko liječenje

Osim navedenih opštih uslova, zainteresovani za banjsko liječenje  trebaju dostaviti: fotokopiju posljednjeg čeka od penzije, fotokopiju medicinske dokumentacije sa preporukom o nužnosti banjskog liječenja, izjavu u kojoj korisnik izjavljuje da nema drugih ličnih primanja , te da nije do sada bio na rehabilitaciji o trošku FZ P/M i invalidskog osiguranja, te ličnu kartu na uvid.

Prijave se primaju najkasnije do 18.avgusta do 12 sati u prostorijama Udruženja penzionera na Vardi.

radiokonjic.ba

09.08.2023.

[email protected]

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima