16.5 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Sutra štrajk upozorenja doktora medicine i stomatologije

Članovi sindikata Doma zdravlja i Opće bolnice Konjic sutra u polusatnom štrajku upozorenja od 10 sati

Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije Federacije Bosne i Hercegovine najavio je da će sutra, 26.10.2023., u svim javnim zdravstvenim ustanovama na teritoriji Federacije BiH održati polučasovni štrajk upozorenja.

Predsjednik strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije HNK, podružnica Konjic (Doma zdravlja i Opće bolnice Konjic) dr. Faruk Aganović za radiokonjic.ba je izjavio da će članovi ovog sindikata podržati štrajk.

„Ovaj štrajk nema veze sa trenutnim stanjem u Domu zdravlja Konjic, već je ovo štrajk na nivou Federacije BiH i ide sa federalnog nivoa sindikata. Traži se od Vlade Federacje BiH da se izjednače plate ljekara u Federaciji BiH, jer trenutna odstupanja u pojedinim kantonima su i do 50 posto u platama ljekara. Poslane su već dvije upute prema Vladi FBiH, nije bilo nikakvog odgovora i sada se ide u štrajk u trajanju od pola sata“ – izjavio je dr. Aganović navodeći da bi članovi sindikata doktora stomatologije i doktora medicine sutra u 10 sati ispred Doma zdravlja i Opće bolnice Konjic trebalo da izađu na štrajk upozorenja u trajanju od pola sata.

[email protected]

25.10.2023.   

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima