back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

U Glavatičevu obnovljeni skoro svi viseći žičani mostovi

Nakon poplava iz 2021.godine koje su uništile skoro sve žičane viseće mostove, Gradska uprava i mještani učestvovali u njihovoj sanaciji

Prije skoro dvije godine, početkom novembra 2021. na području Konjca je došlo do velikih poplava prilikom čega su nastale i velike štete. Tada smo izvještavali o prekinutim saobraćajnim komunikacijama, uništenim ribnjacima, odnesenim mostovima na području Glavatičeva, a danas, dvije godine kasnije – skoro sve žičare su obnovljene. Na obnovi se radilo po prioritetima a radovi su finansirani od strane gradske uprave i fizičkih lica poručio je predsjednik MZ Glavatičevo Emin Hebibović.

„Prije skoro 2 godine nekoliko konjičkih područja je poplavljeno, Neretva je nosila sve pred sobom, pa i viseće mostove, skoro sve viseće mostove je odnijela u Glavatičevu. Od nekih je ostala sajla, a na nekima ni ona nije izdržala. Danas su na području Glavatičeva skoro svi obnovljeni. Posljednji obnovljeni viseći most je u Ribarskom polju koji spaja Bijelo Brdo i selo Ribare što je od velikog značaja za tamošnje stanovništvo a to je finansirao Grad Konjic. Tokom prošle godine je obnovljena žicara u selu Lađanica, što je također finansirao Grad Konjic, dok su sanaciju žicare Maoč finansirala fizička lica. Na sličan način je prošle godine obnovljena i žicara Tin. Od uništenih visećih mostova još je za sanaciju preostao onaj na prijelazu Laze ispod Vranješine. Taj prelaz se tiče lovaca, ribolovaca i turista, tu nemamo stanovnika koji bi je svakodnevno koristili pa i nije bila prioritet, ali nadamo se da će i ona uskoro biti riješena“ pojasnio je gospodin Hebibović.

u glavatičevu obnovljeni skoro svi viseći žičani mostovi
Emin Hebibović, predsjednik MZ Glavatičevo

radiokonjic.ba

06.10.2023.

amra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima