Drugi upravo čitaju

U nedjelju 12.tradicionalni marš sjećanja “Pohod na Paklinu”

Tradicionalna manifestacija Marš sjećanja “Pohod na Paklinu 2023” će se održati ovog vikenda na području Mjesne zajednice Bijela, a u organizaciji Grada Konjica, MZ Bijela i Udruženja građana “Paklina 907”. U subotu će nakon akšam- namaza u džamiji u Glavičinama biti proučen Jasin za šehide i poginule borce, a dan poslije, 30.aprila, održat će se centralni dio ove manifestacije, odnosno pohod na Paklinu. Dženis Macić, predsjednik Udruženja građana “Paklina 907”, kazao je da je okupljanje u nedjelju u 9 sati kod spomen-obilježja u Glavičinama.

“Prvo ćemo evidentirati sve učesnike pohoda na Paklinu, a onda u 10 sati je otvaranje manifestacije i prigodno obraćanje. Nakon toga je polazak marševske kolone prema parku “Branilaca Konjica”, gdje je planirana pokazna vježba GSS stanice Konjic za djecu. Potom nastavljamo prema koti 907, odnosno vrhu Paklina, gdje ćemo održati čas historije. Nakon toga je planiran povratak u park “Branilaca Konjica” i druženje”-kazao je Macić.

u nedjelju 12.tradicionalni marš sjećanja "pohod na paklinu"
U nedjelju 12.tradicionalni marš sjećanja "Pohod na Paklinu"

Organizatori ove godine očekuju brojne zvanice i goste, ali i značajan broj učesnika pohoda na Paklinu.

“Očekujemo demobilisane borce, generale i komandante sa ovih prostora, predstavnike gradske vlasti i stranaka koje participiraju u Gradskom vijeću, ministre u kantonu i mnoge druge. Što se tiče marša sjećanja, očekujemo od 300 do 400 učesnika”-naveo je Dženis Macić. On je govoreći o značaju ovakvih manifestacija kazao da je njihovo održavanje veoma važno zbog mlađih generacije, koje trebaju nastaviti tradiciju i prenositi poruke koje se tiču odbrane BiH. Pozvao je građane da im se pridruže u pohodu na Paklinu i na taj način odaju počast šehidima i poginulim borcima, koji su dali svoje živote za odbranu Konjica i BiH.

radiokonjic.ba

27.04.2023.

samra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima