22.3 C
Konjic
23 rujna, 2023

Drugi upravo čitaju

Otkriveno spomen-obilježje u Podorašcu

Danas je u haremu džamije u Podorašcu otkriveno spomen-obilježje...

Hemoroidi – simptomi, liječenje, prevencija

Hemoroidi su stanje kada vene u području rektuma ili...

U ponedjeljak promocija knjige “Andrićev skriveni tetar” autora Almira Bašovića

Manifestacija "Teatar baština '23" započela je omažom Zulfikaru Zuki...

MDD “Merhamet” pokrenulo humanitarnu akciju pomoći narodu Maroka

Merhametove kase u koje možete donirati novac nalaze...

Održana radionica „Putem Zukinih karikatura“

Povodom 103. godišnjice od rođenja Zulfikara Zuke Džumhura upriličena...

U organizaciji SD “Lisičići” Konjic održan XXVII Plivački miting “Suljo i Mujo”

Plivački miting “Suljo i Mujo održavao se dva dana na Jablaničkom jezeru u Lisičićima

U okviru „kulturno-sportske manifestacije „Lisičiči 2023“ a u organizaciji Sportskog društva „Lisičići“, održan je 27 plivački mitinig „Suljo i Mujo“. Jučer su održane dječije atletske trke, te skokovi u vodu sa skakaonice. Jučerašnjem otvaranju, prisustvovao je i gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

Danas, drugog i ujedno posljednjeg dana plivačkog mitinga, održana su plivačka takmičenja u disciplinama slobodno, delfin i plivački maraton.

Učesnici ovogodišnjeg plivačkog mitinga su plivački klubovi: PK „Lisičići“, GKVS „Sarajevo“, PK „SHARKS“ Sarajevo, PK „Arena 15“ Novi Sad i PK „Galeb“ Lukavac.

u organizaciji sd "lisičići" konjic održan xxvii plivački miting "suljo i mujo"
U organizaciji SD "Lisičići" Konjic održan XXVII Plivački miting "Suljo i Mujo"

Plivački miting „Suljo i Mujo se organizuje s ciljem sjećanja na dvojicu šehida iz Lisičića, Sarajlić Sulju i Borić Muju, kazao je za radiokonjic.ba zamjenik predsjednika SD „Lisičići“ Hamdo Lepara.

„To su dvojica mladića koji su braneći našu zemlju izgubili svoj život. Ova manifestacija koja se organizuje već 27 put je posvećena njima, jer ne želimo dozvoliti da isti ostanu u zaboravu. Uspješno kao i svake godine, realizujemo ovu manifestaciju. Sinoć su održana dječija atletska takmičenja i divno je bilo gledati djecu kako se bore i kako imaju snage da sa svoje tri godine istrče 50m.“ izjavio je Lepara.

u organizaciji sd "lisičići" konjic održan xxvii plivački miting "suljo i mujo"
Hamdo Lepara zamjenik predsjednika SD “Lisičići”

Čestitajući organizatorima na ovom događaju, današnji miting u ime Grada Konjica, otvori je Edis Macić. Nakon toga uslijedila su i plivačka takmičenja, najprije maraton, a zatim disciplina slobodno i delfin.

u organizaciji sd "lisičići" konjic održan xxvii plivački miting "suljo i mujo"
Edis Macić

Ali Čorbo iz GKVS Sarajevo već duži niz godina učestvuje na plivačkom maratonu „Suljo i Mujo“, i svaki put se raduje novom susretu sa ostalim učesnicima: „Meni je ovo odlično iskustvo i takmičenje. Učestvovao sam već nekoliko godina i zadovoljan sam organizacijom ove manifestacije. Ljubitelj sam plivanja i osim iskustva, ovo je za mene i prilika za odmaranje na ovom divnom mjestu“ poručio je. Iz pomenuotg PK Aner Dizdarević je izjavio da treću godinu učestvuje na mitingu i da se lijepo osjeća svake put kada boravi u Konjicu u Lisičićima.

Prošle godine priliku da prvi put učestvuje u plivačkom mitingu imala je plivačica  Anđela Vaš, viceprvakinja Srbije u leđnom plivanju. Anđela dolazi iz PK „Arena 15“ Novi Sad. Međutim, zbog loših vremenskih prilika prošle godine nije održan miting, tako da je Anđela danas prvi put zaplivala u takmičarskom duhu na Jablaničkom jezeru u Lisičičima, a za radiokonjic.ba je kazala: „Ovdje je odlično, došla sam i da se onako opušteno kupam, ne samo da učestvujem u takmičenju. Nadam se da ću i narednih godina biti tu, da ću upoznati nove prijatelje, učesnike iz raznih gradova“.

u organizaciji sd "lisičići" konjic održan xxvii plivački miting "suljo i mujo"
Anđela Vaš

Ovogodišnji učesnici su bili i plivači iz PK„Galeb“ Lukavac koji svaki put kada dođu u Lisičiće sa sobom nose lijepa iskustva.

„Kao trener, danas sam iskoristio priliku da isplivam maraton u Lisičićima. Zaista nosim lijepa iskustva godinama sa ovoga mjesta i zahvaljujem se organizatorima i domaćinima na lijepom gostoprimstvu. Svaki put kada krenem na more, navratim ovdje pozdravim prijatelje, zaplivam i nastavim put dalje“ izjavio je trener PK „Galeb“ Lukavac Benjamin Imamović.

u organizaciji sd "lisičići" konjic održan xxvii plivački miting "suljo i mujo"
Benjamin Imamović

Trener PK „SHARKS“ Sarajevo Mirza Čampara vrijedno se pripremao za današnji miting sa plivačima ovog plivačkog kluba. „Čast nam je i zadovoljstvo i ove godine učestvovati na ovom mitingu i odazvati se pozivu. Ovaj plivački miting nas je potaknuo da dolazimo u Lisičiće i mimo ove manifestacije, tako da znamo često da se dogovorimo, dođemo i uživamo ovdje“ istaknuo je Čampara.

u organizaciji sd "lisičići" konjic održan xxvii plivački miting "suljo i mujo"
Mirza Čampara

27 plivački miting pratili su mještani Lisičića, ali i posjetioci iz Sarajeva. Tako je Sarajlija Jasmin došao sa djecom da proprati ovu manifestaciju. Kako je kazao za plivački miting je pročitao putem portala radiokonjic.ba. „Prvi put sam ovdje u Lisičićima, Jablaničko jezero je lijepo, lijep je i ambijent. Putem porala radiokonjic.ba sam pročitao da će biti ovaj događaj i došao da propratim. Inače boravim često na Boračko jezeru, ali sada kada sam vidio da je i ovdje lijepo, od sada ću boraviti i ovdje“ kazao je za naš portal.

u organizaciji sd "lisičići" konjic održan xxvii plivački miting "suljo i mujo"
U organizaciji SD "Lisičići" Konjic održan XXVII Plivački miting "Suljo i Mujo"

Nakon završenog takmičenja, učesnici su imali priliku da se druže, odmaraju i uživaju.

Rezultate sa takmičenja, objavit ćemo naknadno.

radiokonjic.ba

22.07.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima