back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

U Prvoj osnovnoj školi u Konjicu otvoren fono kabinet

Savremeno oblikovan školski prostor je nepohodan uslov za ostvarivanje ciljeva, zadataka i sadržaja zajedničkog plana i programa osnovnog obrazovanja, a upravo jedan takav prostor je novoopremljeni fono kabinet koji je danas svečano otvoren u Prvoj osnovnoj školi u Konjicu.

Fono kabinet će učenicima i nastavnicima olakšati učenje i podučavanje stranih jezika. Projekat je finansirala Turska vojna misija u BiH čiji su  pripadnici predvođeni komandantom Oguzhanom Pelihivanom dočekani prigodnim programom koji su pripremili učenici ove škole.

 “Nakon što sam vidio sve što su učenici pripremili, uvjeren sam da je sve ono što smo učinili za ovu školu ispravno. Turska vojna misija u BiH teži da ovaj projekat još više ojača bratstvo ove dvije države i omogući da naši učenici imaju kvalitetnije obrazovanje” poručio je komandant Turske vojne misije u BiH Oguzhan Pehlivan.

Prisutnima se obratio direktor škole Omer Kozić, koji je zahvalio Turskoj vojnoj misiji u BiH na realizaciji ovog projekta, te Gradskoj upravi Konjic i Ministarstvu obrazovanja nauke kulture i sporta na dosadašnjoj saradnji.

“Sve ove godine radimo na tome da  učenicima stvorimo što bolje uslove za rad, da ovo bude škola u kojoj se svi ugodno osjećaju i da uvijek zagovaramo jednak pristup kvalitetnom obrazovanju za sve” poručio je Kozić.

Svečanom otvaranju fono kabineta koji će unaprijediti kvalietu nastavnog procesa prisustvovala je predstavnica Grada Konjica Biljana Handžo, predstavnik Ministratsva obrazovanja nauke kulture i sporta HNK Sedin Hondo, direkori škola sa područja Konjica, te brojni gosti.

radiokonjic.ba

30.04.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima