Drugi upravo čitaju

Sutra počinje šahovski turnir “Konjic Open 2024”

Šahovski klub „Igman“ Konjic organizator je 13.međunarodnog rejting šahovskog...

Konjic: Danas svečano otvorena dva obnovljena školska igrališta

Danas su okviru programa obilježavanja predstojećeg državnog praznika,  1....

Promovisana 17. generacija mlađih inspektora MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona

U Agenciji za usavršavanje i stručno školovanje kadrova jučer...

Mladi Konjica podizanjem zastave na Vrtaljici poslali snažnu poruku mira, zajedništva i tolerancije

Podizanjem prve zastave međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine...

Konjic: Održana info-sesija na kojoj je predstavljen projekat “Diaspora Invest”

U Sali Gradskog vijeća danas je organizovana info-sesija USAID-ovog...

U toku uređenje dječijeg igrališta iza Druge osnovne škole Konjic

Grad Konjic u sklopu aktivnosti uređenja sportskih terena, dječijih igrališta i igrališta za sport, ove godine izdvojio je sredstva i za uređenje sportskog igrališta iza Druge osnovne škole Konjic. Radovi su u toku, a izvođač radova je građevinska firma Teneco Ing Kiseljak.

Uređenje igrališta iza Druge osnovne škole jedan je od projekata Grada Konjica namijenjen djeci. Aktivnosti oko pripreme projektnih i tenderskih rješenja započele su početkom 2023. godine. Kako je za radiokonjic.ba poručio pomoćnik gradonačelnika za građenje, saobraćaj, zaštitu okoline i komunalne poslove, Esad Omerović, projekat je zahtjevan i očekuje se da će radovi biti gotovi do kraja godine ili u januaru naredne godine.

„Radovi obuhvaćaju uređenje podloge igrališta, zamjenu postojećih golova, izgradnju dijela tribina, kompletno uređivanje, uređenje veze škole sa igralištem, kao i uređenje neurednog dijela iza Sportske dvorane Konjic, onoliko koliko smo mogli do sada da sredimo i uredimo“ – kazao je Omerović dodajući da su do sada izvršeni iskopi i popravljen pristupni put.

u toku uređenje dječijeg igrališta iza druge osnovne škole konjic
Pomoćnik gradonačelnika  za građenje, saobraćaj, zaštitu okoline i komunalne poslove Esad Omerović

„Rade se pripreme za postavljanje ograde, tribine, nasipi, radi se intenzivno i na izgradnji igrališta onoliko koliko vremenske prilike dozvoljavaju. Nažalost, nepovoljne su prilike za izvođenje građevinskih radova” naveo je Omerović.

Igralište će biti dostpuno djeci iz „Druge osnovne škole“ Konjic pod nadzorom nastavnog osoblja, kazao je Omerović posebno naglašavajući važnost brige i očuvanja dječijih igrališta u gradu Konjicu, kao što je igralište kod Prve osnovne škole Konjic.

„Kod Prve osnovne škole nije vršena adekvatna kontrola, sada radimo rekonstrukciju igrališta koje je u potpunosti uništeno. Kada se i to igralište uredi, morat će se napraviti kućni red i škola bi trebala čuvati ključ. Tokom određenog perioda igralište će moći koristiti svi sugrađani, ali će se morati ponašati prema određenim pravilima. Uređenje igrališta nije jeftino, igralište kod Prve osnovne škole bilo je jedno od najsavremenijih ali je u potpunosti uništeno“ – istaknuo je Omerović.

Grad Konjic će nastaviti sa aktivnostima uređenja dječijih igrališta, sportskih terena i zelenih površina i u narednom periodu.

„Mi nastavljamo dalje sa uređenjem igrališta, jedan od najzahtjevnijih projekata koji planiramo realizovati u narednoj godini je igralište Abatnica u naselju Glavičine“– kazao je Omerović.

Podsjećamo u proteklom periodu obnovljen je Gradski stadion u Konjicu i sportski teren OŠ „Čelebići“.

radiokonjic.ba

12.12.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima