back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

Večeras promocija knjige „Bilješke iz Konjica, mog“ Vesne Begtašević

Večeras će u kino sali Narodnog univerziteta s početkom u 19 sati biti održana promocija knjige „Bilješke iz Konjica, mog“ Vesne Begtašević.

Knjigu će promovisati: Nives Jurišić, Dijana Hadžizukić, Ivan Anđelić, Strajo Krsmanović, Valerijan Žujo i Senadin Begtašević, a moderiraće Benjamin Mušinović.

večeras promocija knjige „bilješke iz konjica, mog“ vesne begtašević

Vesna Begtašević je penzionisana novinarka Radio televizije Konjic, nekadašnja glavna i odgovorna urednica Kablovske televizije Konjic i Radio Konjica, koja je preminula 3.marta 2021. godine, nakon kraće bolesti.

Rođena je 1955. godine u Sremskoj Mitrovici, odrastala i školovala se u Konjicu, a diplomu politologa stekla je na fakultetu Političkih nauka Sarajevo. Vesna Begtašević počela se baviti novinarstvom kao dio redakcije lokalnog lista “3. mart”, kasnije nakon formiranja Kablovske televizije Konjic, postaje njena glavna i odgovorna urednica. Od osnivanja Radio Konjica 1992.godine dio je ovog lokalnog medija, na početku obavljajući funkciju glavne i odgovorne urednice, a potom i novinarke sve do penzionisanja 2013.godine.

Priređivač knjige Nives Jurišić je u predgovoru napisala da je ovo je knjiga o Konjicu.

„Ona je na Facebooku živjela, strasno komentirala događaje i „sitnice“ koje čine naš život, život Grada, ljude čiji životi su upleteni u tkivo Konjica čineći ga takvim kakav jeste… Ali je često, najčešće, dosezala književnu vrijednost u svojim bilješkama, što je bio i presudni pokretač priređivačima da pokušaju od fb objava načiniti knjigu“ –  napisala je Nives Jurišić.

Izdavač knjige „Bilješke iz Konjica, mog“ Vesne Begtašević je JU Narodni univerzitet Konjic, a podršku u izdavanju knjige su dali Grad Konjic i PD Igman.

radiokonjic.ba

09.05.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima