back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

Gradonačelnik Ćatić na susretima dobitnika najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan” i Zlatna policijska značka”

Danas se u Bugojnu u organizaciji Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Federacije Bosne i Hercegovine održavaju 26. susreti dobitnika najvećih ratnih priznanja„ Zlatni ljiljan“i „ Zlatna policijska značka“, kojima uz dobitnike priznanja Nusreta Gostu, potpredsjednika Udruženja”Zlatni ljiljani” Hercegovačko-neretvanskog kantona i Seada Košpu iz Konjica, prisustvuje gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

gradonačelnik ćatić na susretima dobitnika najvećih ratnih priznanja “zlatni ljiljan” i zlatna policijska značka”

„Na dan kada se obilježava Dan pobjede nad fašizmom, Dan Evrope, u znak sjećanja na sve  borce Armije Republike Bosne i Hercegovine i MUP-a, koji su se tokom agresije na našu domovinu Bosnu i Hercegovinu posebno istakli svojom hrabrošću i požrtvovanošću, mi danas obilježavamo Dan Zlatnih ljiljana, na koje smo ponosni. Današnji dan prilika je da svim dobitnicima ovih najvećih ratnih priznanja i svim porodicama poginulih, umrlih i nestalih dobitnika uputim iskrene čestitke, ukazujući im pažnju, poštovanje i zahvalnost za sve što su učinili kako bismo živjeli u slobodi“ – naveo je gradonačelnik Ćatić.

gradonačelnik ćatić na susretima dobitnika najvećih ratnih priznanja “zlatni ljiljan” i zlatna policijska značka”

U Bugojnu je uz polaganje cvijeća na Šehidskom mezarju, održan i čas historije, nakon čega je u dvorani Kulturno-sportskog centra održana svečana akademija uz kulturno-zabavni program, kojem prusustvuje preko 600 dobitnika priznanja i članova njihovih porodica.

radiokonjic.ba/ Grad Konjic

09.05.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima